Την είσοδό της στο πρωτάθλημα της Formula E πρόκειται να ανακοινώσει η Jaguar, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News. Παρόλο που η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει, το Βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι η ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη.

Η Jaguar σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το Φθινόπωρο του 2016, με μια έκδοση παραγωγής να ακολουθεί την επόμενη χρονιά, για να ανταγωνιστεί το Tesla Model X. Η Formula E θα αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα διαφήμισης των ηλεκτρικών οχημάτων που σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή, και θα της επιτρέψει να συστηθεί στο κοινό ως μια εταιρεία με “πράσινες” ανησυχίες.

Στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν συμμετέχουν οι Audi, Renault, ο όμιλος Peugeot-Citroen μέσω της DS αλλά και η Mahindra, μία από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ινδίας, ανταγωνίστρια της TATA, που έχει τις Jaguar Land Rover υπό την ιδιοκτησία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jaguar, μετά την πώληση της ομάδας Formula 1 στη Red Bull το 2004, απείχε από κάθε κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού.

photo: Mark Webber, USA GP 2003