Η πρωτοποριακή υπηρεσία Uber, όπως και οι Lyft και Sidecar υπέγραψαν πρόσφατα εξαιρετικά σημαντικές συμφωνίες νόμιμης συνεργασίας με το διεθνές αεροδρόμιο του San Francisco (SFO).

Οι “επαναστατικές” εταιρείες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, που χτυπούν ευθέως το καθιερωμένο σύστημα ταξί κι εξαπλώνονται ανά τον κόσμο, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν νόμιμα επιβάτες από και προς το διεθνές αεροδρόμιο. Τους προηγούμενους μήνες το αεροδρόμιο είχε οδηγήσει στη δικαιοσύνη αρκετούς οδηγούς της Uber και της Lyft, καθώς υπό το τότε καθεστώς υπηρεσίες μεταφορών επιβατών μπορούσαν να προσφέρουν μόνο αναγνωρισμένες εταιρείες ταξί.

Οι νέες αυτές εταιρείες ουσιαστικά χρησιμοποιούν οχήματα ιδιωτών (κάπως σαν “νόμιμη πειρατεία”) με πολύ μεγαλύτερα κέρδη για τους ίδιους τους οδηγούς. Προφανώς οι εταιρείες ταξί αντιτίθενται στη λειτουργία τους. Το βασικότερο πρόβλημα που εμφανίζεται είναι η ελλιπής εκπαίδευση των οδηγών, αφού πρόκειται κατά κανόνα για απλούς ιδιώτες. Όμως, όσο εξοικειώνονται με τη “δουλειά” οι συμμετέχοντες βελτιώνουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους και οι πολίτες αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Η εξάπλωση σε όλο τον κόσμο είναι ήδη ταχύτατη και εξαρτάται κυρίως από τα νομικά εμπόδια σε κάθε χώρα.