Ο Fernando Alonso, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση για ανανέωση του συμβολαίου του με τη McLaren, έφερε το μονοθέσιό του στην όγδοη θέση του grid (μετά την ποινή του Max Verstappen) για τον αγώνα στο Austin. Αυτό ήταν άλλο ένα ενθαρρυντικό βήμα για την ομάδα του Woking, που στους τελευταίους αγώνες συμμετέχει σταθερά στο Q3 με τουλάχιστον ένα από τα μονοθέσιά της.

Μετά τις κατατακτήριες, o 36χρονος μίλησε στην κάμερα του Sky Sports, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την πρόοδο στο σασί της MCL32, κάτι αρκετά σημαντικό, με τους κανονισμούς -τουλάχιστον όσον αφορά το σχεδιασμό των μονοθεσίων- να παραμένουν σταθεροί για το 2018:

Νομίζω πως, σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν, φέτος πραγματικά προοδεύουμε και αναπτύσσουμε το μονοθέσιο στη σωστή κατεύθυνση. Κάποιες φορές είχαμε δυσκολίες και δε βλέπαμε στην πίστα όσα παρατηρούσαμε στην αεροδυναμική σήραγγα, ενώ φέτος φαίνεται πως ό,τι εξάρτημα κι αν φέρουμε στην πίστα είναι αποτελεσματικό.

Σίγουρα αυτό μας δίνει άνεση για την επόμενη σεζόν. Όλη η πρόοδος που γίνεται τώρα στην αεροδυναμική σήραγγα σημαίνει πως μπορούμε να δείξουμε εμπιστοσύνη και να είμαστε σίγουροι πως τα νέα εξαρτήματα θα αποδώσουν το χειμώνα, όταν το νέο μονοθέσιο μπει στην πίστα.

Στη συνέχεια, σχολίασε το νέο του συμβόλαιο με τη McLaren και τους λόγους για τους οποίους παραμένει στη βρετανική ομάδα:

Έχω την αίσθηση πως φέτος κάναμε τα σωστά πράγματα, όσον αφορά το σασί. Ξέρετε πως στη Formula 1 έχουμε όλες τις συγκρίσεις μέσω της ανάλυσης των δεδομένων και μπορούμε να δούμε σε ποια σημεία χάνουμε, σε τι είδος στροφών -γρήγορες ή αργές- και στις ευθείες. Γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε αν βάλουμε κάποιον άλλο κινητήρα στο μονοθέσιο. Αυτά είναι τα καλύτερα νέα που είχα και τελικά με έπεισαν.