Σε ένα από τα πιο περίεργα συμβάντα των τελευταίων ετών, ο Sebastian Vettel και ο Lance Stroll συγκρούστηκαν μετά τον τερματισμό.

Περνώντας από την αριστερή στροφή 5, οι δύο οδηγοί κατευθύνθηκαν στο δεξί μέρος της πίστας για να μαζέψουν marbles, όπως συνηθίζεται καθώς οδεύουν στο pitlane. Όμως οι δύο οδηγοί ήταν απρόσεκτοι, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Η επαφή κατέστρεψε το πίσω αριστερό μέρος της Ferrari, αλλά δεν προκάλεσε κάποια ζημιά στη Williams. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, αποφάσισαν πως δεν έφερε αποκλειστική ευθύνη κάποιος οδηγός και δεν έδωσαν ποινές.

Έχοντας επιστρέψει στα paddocks με τη Sauber του Pascal Wehrlein, ο Sebastian Vettel μίλησε στο Sky Sports, προσπαθώντας να εξηγήσει τι συνέβη:

Πήγα στην εξωτερική για να μαζέψω λάστιχο. Νομίζω πως ο Lance δεν κοιτούσε και ήθελε να κάνει το ίδιο, αλλά ήταν αργά, ήμουν ήδη εκεί. Μετά είχαμε επαφή και αυτό είναι εντελώς περιττό. Δεν κοίταξε και απλά αποφάσισε να μαζέψει ελαστικό.

Αν και η σύγκρουση αυτή δεν έχει κάποια συνέπεια στο αποτέλεσμα του Vettel στο Grand Prix Μαλαισίας, δεν αποκλείεται να του στοιχίσει στη Suzuka. Ο Γερμανός τερμάτισε τον αγώνα, επομένως δεν έχει δικαίωμα αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων, εκτός αν έχει χρησιμοποιήσει το τωρινό του σε έξι συνεχόμενους αγώνες. Αν λοιπόν το κιβώτιο έχει υποστεί ζημιά και απαιτείται αλλαγή, ο Vettel θα δεχθεί ποινή πέντε θέσεων στο grid του αγώνα στην Ιαπωνία.

Για το σενάριο αυτό, ο Vettel δήλωσε στην κάμερα του Sky Sports F1:

Δε το γνωρίζω. Πρέπει να το δούμε, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί τρόπος. Φυσικά δε φταίω αν κάποιος αποφασίζει να μαζέψει marbles και χτυπάει άλλο μονοθέσιο.

Ο άλλος εμπλεκόμενος οδηγός, ο Lance Stroll, μίλησε στο ίδιο κανάλι, σχολιάζοντας το ατύχημα από τη δική του οπτική γωνία:

Οδηγούσα αρκετά αργά, οδεύοντας προς το pitlane. Noμίζω πως τώρα πρέπει να πάμε στους αγωνοδίκες, είναι ένα περίεργο συμβάν. Ο αγώνας δεν είχε τελειώσει, σίγουρα δεν έγινε επίτηδες από κάποιον.