Η Citroen πρόκειται να τερματίσει την παραγωγή του C4, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής Σχεδιασμού Προϊόντων, Xavier Peugeot.

Το τωρινό C4 είναι ένα σχέδιο εφτά ετών και έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση. Θα σταματήσουμε την παραγωγή του και το C4 Cactus θα πάρει τη θέση του,

δήλωσε ο Peugeot, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι η επόμενη γενιά του C4 θα παρουσιαστεί περίπου το 2020:

Βλέπουμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι καινούριο και φρέσκο με το νέο C4 σε τρία ή τέσσερα χρόνια.

To C4 Cactus παρουσιάστηκε στην ανανεωμένη του έκδοση πριν λίγες ημέρες, εφοδιασμένο με μια νέου τύπου ανάρτηση που, σύμφωνα με τους Γάλλους, θα προσφέρει πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης.

Μια μικρή αναδρομή

To πρώτης γενιάς C4 παρουσιάστηκε το 2004 και έφερε έναν άνεμο φρεσκάδας και τεχνολογίας στην κατηγορία. Η σχεδίασή του, που ακόμα και σήμερα δείχνει μοντέρνα, θεωρήθηκε εκκεντρική, ειδικά στην τρίθυρη έκδοση. Εκκεντρικό όμως ήταν και το εσωτερικό, κυρίως λόγω του τιμονιού με το σταθερό κέντρο και την περιστρεφόμενη στεφάνη.

citroen_c4_1st_gen_02citroen_c4_1st_gen_03citroen_c4_1st_gen_01

Μοιραζόταν τα μηχανικά μέρη του Peugeot 307. Εξοπλιστικά οι καινοτομίες συμπεριλάμβαναν από πρωτοποριακό τότε σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση μη ηθελημένης αλλαγής λωρίδας, μέχρι αρωματικές αμπούλες για τους αεραγωγούς.

Σπουδαία ήταν η αγωνιστική καριέρα του μοντέλου, ειδικότερα στο WRC, όπου στα χέρια του Loeb οδήγησε στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων οδηγών και τριών κατασκευαστών.

citroen_c4_wrc_loeb

Η δεύτερη γενιά του 2010 ήταν ένα σχεδιαστικό πισωγύρισμα, με την έμφαση να πέφτει στην – αλματωδώς βελτιωμένη είναι η αλήθεια – απτή ποιότητα.