Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας BMW X2 έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική εταιρεία. Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στη γκάμα της, για την οποία μας είχε προϊδεάσει με το ομώνυμο πρωτότυπο πριν έναν περίπου χρόνο.

Τι είναι;

Η BMW την περιγράφει ως Sports Activity Coupe. Ουσιαστικά πρόκειται για μία λίγο πιο κομψή X1. Είναι 72 χιλιοστά πιο χαμηλή, παρόλο που στέκεται σε αντίστοιχη απόσταση από το έδαφος, και σχεδόν 8 εκατοστά πιο μικρή κατά μήκος, διατηρώντας όμως παρόμοιο πλάτος και το ίδιο μεταξόνιο. Το αποτέλεσμα είναι ένας λίγο βελτιωμένος συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης, πιο δυναμικές αναλογίες που σίγουρα βοηθάνε την εμφάνιση και 35 λίτρα μικρότερος χώρος αποσκευών που μάλλον ελάχιστους θα προβληματίσει.

P90278961_highRes_the-brand-new-bmw-x2

Εξωτερικά η σχεδίαση είναι εντελώς νέα, αλλά η βασική διαφοροποίηση βρίσκεται στην κλίση της οροφής και στον πίσω όγκο. Για να το θέσουμε απλά, η X1 θα μπορούσε να είναι η station έκδοση της X2. Ή, διαφορετικά, η X2 θα μπορούσε να είναι για την επερχόμενη Σειρά 1 ό,τι είναι η GLA για την A-Class – μία πιο rugged εκδοχή της.

Ποιο το νόημα;

Τα SUVs πουλάνε πολύ και παντού. Η BMW ακολουθεί τη μόδα και μετά την παρουσίαση της X7 θα έχει στην γκάμα της, αισίως, εφτά εκπροσώπους του είδους.

Το θέμα είναι κατά πόσο έχει λόγο ύπαρξης ένα μοντέλο τόσο κοντά σε προδιαγραφές με ένα ήδη υπάρχον και κατά πόσο η X2 θα κλέψει πωλήσεις από ανταγωνιστές όπως το Audi Q3 και η Mercedes GLA ή αν θα κανιβαλίσει εκείνες της X1.

P90278971_highRes_the-brand-new-bmw-x2

Πότε την περιμένουμε;

Το παγκόσμιο λανσάρισμα στις αγορές θα γίνει τον Μάρτιο του 2018. Τα μηχανικά σύνολα είναι λίγο πολύ γνωστά από την X1. Αρχικά θα διατίθενται τρεις συνδυασμοί κινητήρα-μετάδοσης, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Έτσι λοιπόν έχουμε την xDrive20i έκδοση με βενζινοκινητήρα απόδοσης 192 ίππων και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, εφτά σχέσεων, καθώς και τις xDrive20d και 25d με πετρελαιοκινητήρες απόδοσης 190 και 231 ίππων αντίστοιχα, αμφότερες εφοδιασμένες με οχτατάχυτο αυτόματο σασμάν.

Αργότερα θα προστεθούν οι δικίνητες εκδόσεις με τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel αλλά και με χειροκίνητη μετάδοση.

Οι τιμές αναμένονται ελαφρώς πάνω από εκείνες της X1, με αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού.

P90278960_highRes_the-brand-new-bmw-x2