Έπειτα από την παρουσίαση της DB11, ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ακολουθήσει και η ανοιχτή έκδοση.

Η Aston Martin δεν απογοήτευσε, αποκαλύπτοντας τη DB11 Volante στο κοινό.

Το χαρακτηριστικό desingn του αυτοκινήτου δεν επηρεάστηκε καθόλου από την αφαίρεση της οροφής, ίσα ίσα θα λέγαμε ότι η DB11 Volante αποτελεί μία από τις πιο ομαλές μεταβάσεις coupe σε cabrio που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό.

Η οροφή, σε αντίθεση με τη μόδα των hardtop, είναι υφασμάτινη. Μάλιστα όπως αναφέρει η εταιρεία, μπορεί να χαμηλώσει σε μόνο 14 δευτερόλεπτα. Η Aston Martin, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ισχυρίζεται ότι τα τεστ που πραγματοποίησε στην οροφή ήταν τόσο απαιτητικά, που “χώρεσαν” δέκα χρόνια πραγματικής χρήσης μέσα σε ένα μονάχα μήνα δοκιμών.DB11_Volante_12Η αλουμινένια κατασκευή του αυτοκινήτου υπόσχεται μεγαλύτερη ακαμψία και μικρότερο βάρος σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθίσταται. Μάλιστα, η DB11 Volante ζυγίζει 26 κιλά λιγότερο σε σχέση με τη DB9 Volante. Βέβαια δεν ξέρουμε το κατά πόσο αυτή η σύγκριση θεωρείται “δίκαιη”, μιας και η DB9 χρησιμοποιούσε V12 κινητήρα.

Το μοντέλο αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο με διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8, 4.0 λίτρων και απόδοσης 510 ίππων, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 8άρι ημιαυτόματο.

Οι πρώτες Volante αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους στο πρώτο τέταρτο του 2018, με τιμή περίπου 200.000 ευρώ στην Ευρώπη και 216.000 δολάρια στις ΗΠΑ.DB11_Volante_03