Το συμβάν ανάμεσα σε Lewis Hamilton και Sebastian Vettel προκάλεσε συζητήσεις και διχασμό στον κόσμο της Formula 1, όμως το θέμα μπορεί να θεωρείται πλέον λήξαν, μετά το συνέδριο της FIA, την ανακοίνωσή της και, πλέον, τη δημόσια απολογία του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης: H πλήρης ανακοίνωση της FIA όσον αφορά τη συμπεριφορά του Vettel στο Μπακού

Ο Γερμανός δεν δέχθηκε κάτι παραπάνω από την ποινή 10 δευτερολέπτων stop-and-go και τρεις βαθμούς στην άδειά του μετά το συμβούλιο της Δευτέρας. Παρόλα αυτά έχει κάποιες επιπλέον υποχρεώσεις και εξέδωσε δημόσια απολογία για όσα συνέβησαν, μέσω της ιστοσελίδας του:

Aγαπητοί φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού,

Όσον αφορά τα συμβάντα στο Μπακού θα ήθελα να εξηγήσω τι συνέβη: Στο γύρο πριν την επανεκκίνηση, ο Lewis με εξέπληξε και τον χτύπησα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Εκ των υστέρων, δε νομίζω πως είχε κακή πρόθεση. Στην ένταση της μάχης, αντέδρασα υπερβολικά και θα ήθελα να απολογηθώ άμεσα στο Lewis, αλλά και τον κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα. Αντιλαμβάνομαι πως δεν έδωσα το καλό παράδειγμα.

Δεν είχα πρόθεση να θέσω σε κίνδυνο το Lewis, αλλά καταλαβαίνω πως ήταν μία επικίνδυνη κατάσταση.

Επομένως, θα ήθελα να απολογηθώ στη FIA. Aποδέχομαι και σέβομαι τις αποφάσεις που πήραν σήμερα στο Παρίσι, αλλά και την ποινή των αγωνοδικών στο Μπακού.

Αγαπώ αυτό το άθλημα και θέλω να το αντιπροσωπεύσω με ένα τρόπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές.

Sebastian