Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους, λόγω ελλιπούς νομικού πλαισίου που να τις επιτρέπει. Στις Η.Π.Α. κάποιες πολιτείες, όπως η California, έδειξαν το δρόμο, θεσπίζοντας αντίστοιχες διατάξεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως πιστεύουν ότι τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν πιο απλά.

Η κυβέρνηση εκεί πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό εμπόδιο για τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, αρκεί βέβαια πίσω από το τιμόνι να βρίσκεται ένας οδηγός, ικανός να παρέμβει αν χρειαστεί.

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι το μέλλον. Θέλω η Βρετανία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτής της συναρπαστικής εξέλιξης, να αγκαλιάσει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να μεταμορφώσει του δρόμους μας και να ανοίξει έναν εντελώς νέο δρόμο για παγκόσμιες επενδύσεις,

δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών της χώρας, Claire Perry.

Με ενθουσιασμό παρακολουθεί τις εξελίξεις η Βρετανική Ένωση Ενοικιάσεων και Leasing Οχημάτων, τα μέλη της οποίας αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα ωφεληθούν από τη νέα τεχνολογία. O επικεφαλής της ένωσης, Gerry Keaney σχολιάζει:

Η βιομηχανία ενοικίασης και leasing έχει τον πιο νέο στόλο οχημάτων στους δρόμους του Η.Β. και αντλεί υπερηφάνεια από το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τα πλέον ασφαλή, αποδοτικά και λιγότερο ρυπογόνα οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε από τους πρώτους που θα υιοθετήσουν και θα επενδύσουν στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Τα αυτόνομα Mercedes μαθαίνουν τον Αμερικάνικο Κ.Ο.Κ.

Τόσο απλά λοιπόν, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του – όχι και τόσο μακρινού – μέλλοντος της αυτοκίνησης, διευκολύνοντας τους κατασκευαστές και τους ερευνητές στο έργο τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ακούει; Αν μη τι άλλο, οι δρόμοι μας θα αποτελούν τεράστια πρόκληση για ένα αυτόνομο όχημα