Η έντονη φημολογία που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα για την επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1 επιβεβαιώθηκε. Η Ιταλική φίρμα επιστρέφει μετά το 1985 και πάλι στη F1 ως χορηγός της Sauber.

Το νέο όνομα της ομάδας από το Hinwil θα είναι το Alfa Romeo Sauber F1 Team. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως η Sauber θα συνεχίσει να προμηθεύεται κινητήρες της Ferrari και θα έχει μάλιστα αυτούς του 2018, με το σύμβολο της Alfa. Η αλλαγή του ονόματός της σε συνεργασία με μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτων δεν είναι κάτι καινούργιο για την Sauber. Στα μέσα του 2005 η ομάδα πούλησε της μετοχές της στη BMW και ένωσε τις δυνάμεις της από το 2006 μέχρι το 2009 με τη γερμανική εταιρία δημιουργώντας τη BMW Sauber F1 Team. Αυτήν τη φορά η ομάδα από το Hinwil θα συνεργαστεί με την Alfa Romeo στα πλαίσια ενός πολυετούς συμβολαίου.

Ο Sergio Marchionne, που είχε υποσχεθεί στους φίλους της Alfa Romeo ότι η φίρμα θα επέστρεφε κάποτε στο Σπορ, δήλωσε:

Αυτή η συμφωνία με τη Sauber F1 Team είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να επιστρέψει το όνομα της Alfa Romeo ύστερα από τριάντα χρόνια στη Formula 1. Η Alfa Romeo θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Formula 1. Η εταιρία η ίδια θα ανταλλάξει τις τεχνολογίες της και το στρατηγικό της know-how με ένα συνεργάτη της εμπειρίας της Sauber F1 Team. Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί, που έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους στα μοντέλα Giulia και Stelvio και έχουν την ευκαιρία να δώσουν την εμπειρία τους στους ανθρώπους της Sauber. Από την άλλη οι φίλαθλοι της Alfa Romeo θα μπορέσουν να υποστηρίξουν μια αυτοκινητοβιομηχανία που είναι αποφασισμένη να αρχίσει να γράφει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στη μοναδική και θρυλική αθλητική ιστορία της.

Ο Pascal Picci, πρόεδρος της εταιρίας Sauber Holding AG μίλησε και εκείνος για τη συμφωνία της Alfa Romeo με τη Sauber:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι να υποδεχτούμε την Alfa Romeo  στη Sauber F1 Team. Η Alfa Romeo έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επιτυχίες στους αγώνες των Grand Prix και είμαστε πολύ περήφανοι που αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας για την επιστροφή της στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η στενή συνεργασία με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον όμιλο της Sauber να αναπτύξει περαιτέρω τα τεχνολογικά και μηχανολογικά του έργα. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί μπορούμε να γιορτάσουμε με την Alfa Romeo Sauber F1 Team μεγάλες επιτυχίες και προβλέπουμε σε μια μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία.

Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι είναι αυτό των οδηγών. Προς το παρόν ο Pascal Wehrlein είναι προς την έξοδο και ο Marcus Ericsson είναι σε stand by μιας και ο Marcionne είχε πει στο παρελθόν πως θα ήθελε να είχε έναν οδηγό από τις ακαδημίες της Ferrari. Ένας εκ των Giovinazzi/Leclerc θα μπορούσε να οδηγήσει για την ομάδα, τώρα που η συμφωνία είναι γεγονός.

Στις παρακάτω φωτογραφίες σας παραθέτουμε μερικούς πιθανούς χρωματισμούς που θα μπορούσε να έχει η Alfa Romeo Sauber F1 Team το 2018 από το σχεδιαστή Sean Bull: