Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα οδηγικά δίδυμα της Formula 1, οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen δεν θα δεσμεύονται από τα συμβόλαιά τους με τη Red Bull για πολύ καιρό ακόμα.

Ο μεν Ricciardo θεωρητικά θα είναι ελεύθερος μετά το τέλος του 2018, ο δε Verstappen θα πρέπει να μείνει στους “Ταύρους” για ένα χρόνο ακόμα, έχοντας όμως ρήτρα επίδοσης μονοθεσίου που, αν η RB14 δεν είναι ανταγωνιστική του χρόνου, θα του επιτρέψει να αποχωρήσει νωρίτερα.

Αμφότεροι έχουν αποτελέσει αντικείμενο φημών, με διάφορες πηγές να αναφέρουν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλες ομάδες – ειδικότερα τις Ferrari και Mercedes. Ο ίδιος ο Toto Wolff έχει παραδεχτεί ότι και οι δύο βρίσκονται στο “ραντάρ” του, μαζί με άλλους ταλαντούχους πιλότους, όπως ο Bottas και o Ocon. Αφορμή για τη δήλωση αποτέλεσε μία συνάντηση που είχε με τον Jos Verstappen, πατέρα του Max, στο περιθώριο του Ιταλικού Grand Prix, την οποία πάντως απέδωσε στην παρουσία ενός κοινού φίλου με τον οποίον κάθισαν και ήπιαν έναν καφέ.

Ο Christian Horner, που συχνά καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με το μέλλον των πιλότων του, εξέφρασε την πρόθεση του ίδιου και της ομάδας να διατηρήσει ακέραιο το lineup της για κάποια χρόνια ακόμη:

(Ο Ricciardo) βρίσκεται τεχνικά εκτός συμβολαίου στο τέλος του 2018, αφού τότε θα ολοκληρωθεί το πενταετές του συμβόλαιο.

Αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η πρόθεσή μας να κρατήσουμε και τους δύο οδηγούς μας, θα έλεγα μέχρι το 2020.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, διευκρινίζοντας ότι ο μόνος λόγος που ο Sainz πήγε “δανεικός” στη Renault (παραμένοντας δηλαδή σε συμβόλαιο με τη Red Bull) είναι για να υπάρχει μια εναλλακτική σε περίπτωση που ένας εκ των Ricciardo ή Verstappen αποχωρήσει:

Σχετικά με τον Carlos (Sainz), ήθελα να τον κρατήσω με συμβόλαιο σαν μια επιλογή, αν κάποιος από τους οδηγούς μας δεν μείνει μαζί μας μετά την επόμενη χρονιά.

Αλλά η απόλυτη πρόθεσή μας είναι οι Ricciardo και Verstappen να μείνουν στη Red Bull. Και οι δύο απολαμβάνουν να βρίσκονται στην ομάδα.

Η διαφορά με τον Daniel είναι πως για πρώτη φορά στην καριέρα του, πλησιάζει στην ολοκλήρωση του συμβολαίου.

Όσο για τις πρόσφατες δηλώσεις του Helmut Marko, ότι ο Daniel θα είναι ελεύθερος στην αγορά πιλότων, ο Horner σχολίασε ότι “ο Helmut αρέσκεται στο να δηλώνει το προφανές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον θέλουμε.”