Ο Christian Horner, συζητώντας με την ομάδα του Βρετανικού Sky Sports F1, μίλησε για το σημερινό αγώνα, που χάρισε το 1-3 στη Red Bull. Ήταν το πρώτο διπλό βάθρο για τους “ταύρους” μετά από πολύ καιρό, αλλά κυρίως μια «λύτρωση» για τον, εξαιρετικά άτυχο φέτος, Max Verstappen, που κατάφερε επιτέλους να έχει έναν απροβλημάτιστο αγώνα, και μάλιστα σε μονοθέσιο ικανό για τη νίκη.

Ο Horner παραδέχεται ότι η διαφορά στην επίδοση του μονοθεσίου σήμερα, σε σχέση με τη Mercedes, δεν ήταν αναμενόμενη, παρ’ όλο που γνώριζε πώς η RB13 θα ήταν ανταγωνιστική στη Sepang.

Το νικήσουμε τη Mercedes στα ίσια, ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας. Ξέραμε ότι είχαμε ένα σπουδαίο μονοθέσιο, αλλά όχι τόσο σπουδαίο! Και ο Max (Verstappen) είχε τόση πολλή κακοτυχία φέτος, αλλά στον αγώνα που έκανε σήμερα ήταν απολύτως κυρίαρχος.

Μετά την εκκίνηση ο Max πέρασε στην 2η θέση, ο Daniel (Ricciardo) έπεσε πίσω από τον Bottas και είχαμε να ασχοληθούμε και με τις δύο Mercedes. Ο Max τα κατάφερε (να περάσει) νωρίς και μπόρεσε να χτίσει και να ελέγξει μια διαφορά 7-8 δευτερολέπτων. Χρειάστηκαν λίγοι γύροι παραπάνω στον Daniel να περάσει τον Bottas και τα άλλα δύο παιδιά (Verstappen και Hamilton) είχαν ξεφύγει, αλλά γενικά ήταν ένας αγώνας υπό έλεγχο.

Ήταν τέλειο για τον Max, έχει τόσο κακή τύχη φέτος, είτε μιλάμε για συμβάντα του πρώτου γύρου, είτε οι τέσσερεις εγκαταλείψεις από κινητήρα, αλλά ποτέ δεν είχε μείνει πολύ πίσω. Χθες ήταν τα εικοστά του γενέθλια και ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει ήταν με μια νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί η τελευταία φορά που ανέβηκε στο βάθρο ήταν τον Απρίλη. Είναι δύσκολο να το φανταστείς αυτό, και αυτή η νίκη ήταν η «ένεση» που χρειαζόταν.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Daniel Ricciardo είχε εκφράσει από χθες την αμφιβολία του για το κατά πόσο ο Lewis Hamilton θα μπορούσε να διατηρήσει το ρυθμό που έδειξε στις κατατακτήριες (Διαβάστε εδώ).