Με τους προμηθευτές κινητήρων της McLaren και της Toro Rosso για το 2018 να επισημοποιούνται, η νέα μεγάλη φήμη στο paddock της Formula 1 αφορά τη Red Bull.

Φήμες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως η Renault δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Αυστριακή ομάδα στο τέλος του 2018. Αυτό αφήνει -προσωρινά τουλάχιστον- χωρίς κινητήρες τη Red Bull ενόψει του 2019.

Ο πρώτος υποψήφιος προμηθευτής κινητήρων που σκεφτήκαμε ήταν η Honda. Η ιαπωνική εταιρεία θα παρέχει με κινητήρες την Toro Rosso, επομένως θα έχει ένα χρόνο να αναπτύξει τον κινητήρα της και, με τη Red Bull να ελέγχει την πρόοδο της μονάδας ισχύος της Honda μέσω της θυγατρικής της ομάδας, η διεύρυνση της συνεργασίας συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες.

Άλλη μία εναλλακτική που αναφέρθηκε (όπως συχνά γίνεται όταν η Red Bull έχει θέματα με τη Renault) είναι μία φίρμα από τον όμιλο της Volkswagen, στην προκειμένη περίπτωση η Porsche.

Σήμερα, μετά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Σιγκαπούρης, ο Christian Horner μίλησε με τον Martin Brundle και τον Simon Lazenby στο Sky Sports F1. Η πρώτη ερώτηση του Βρετανού πρώην οδηγού της F1 αφορούσε τις φήμες για το διαζύγιο με τη Renault:

Πάντα ακούγονται πολλές φήμες σε αυτό το paddock. To μόνο που μπορώ να πω είναι πως υπάρχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και οτιδήποτε αφορά το 2019 είναι απλά φήμες σε αυτό το σημείο. Θα ακουστούν πολλά από ανθρώπους που ονειρεύονται. Αυτή τη στιγμή έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στο 2018 και θα σκεφτούμε για το 2019 αργότερα.

Στην συνέχεια, ο επικεφαλής της Red Bull ρωτήθηκε για τη συνεργασία της Toro Rosso με τη Honda και τι σημαίνει αυτό για τη Red Bull:

Είναι μία εξαιρετική συμφωνία για την Toro Rosso και τη Red Bull. Είναι πάντα καλό να υπάρχουν διάφορες επιλογές.

Τέλος, ο Brundle ρώτησε το Horner για τις φήμες που αναφέρουν συνεργασία με την Porsche:

Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση που θα αποκλείει την Porsche. Έχουμε ήδη σχέσεις με εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας πυρηνικής φυσικής για να καταλάβει τι εννοούμε.

H Red Bull ξεκίνησε το 2016 μία συνεργασία με την Aston Martin, με το λογότυπο της Βρετανικής εταιρείας να είναι εμφανές στα μονοθέσια. Οι δύο πλευρές εργάστηκαν μαζί για το σχεδιασμό του hypercar της Aston Martin, υπό την ονομασία Valkyrie. Αυτό χρησιμοποιεί κινητήρα της Cosworth, όμως στην πλειονότητα των οχημάτων της η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes.