Ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο έχει αποκτήσει αρκετούς μνηστήρες τελευταία, καθώς πλέον τον διεκδικεί και η Αμερικανική Hennessay.

Μόλις πριν από μερικά 24ωρα η Koenigsegg έσπασε το ρεκόρ της Veyron με το Agera RS, πετυχαίνοντας τελική ταχύτητα 447 km/h.

H Hennessay όμως, λίγο πριν από την προσπάθεια της Koenigsegg παρουσίασε το Venom F5. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει ένα V8 κινητήρα 7.4 λίτρων με δύο turbo και 1600 ίππους. Η τρομερή αυτή ισχύς, σε συνδυασμό με το βάρος μονάχα 1338 κιλών του αμαξώματος και το συντελεστή αεροδυναμικών αντιστάσεων Cd=0.33 (η Chiron έχει 0.55) είναι αρκετά για να δώσουν στους Αμερικανούς την πίστη ότι το αυτοκίνητό τους είναι ικανό να ξεπεράσει τα 300 μίλια ανά ώρα (ή 481 km/h).

H εταιρεία έχει μιλήσει για κάποια εξωπραγματικά νούμερα επιδόσεων, όπως επιτάχυνση 0-300 km/h σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα. Το γεγονός ότι το F5 είναι διαθέσιμο και με χειροκίνητο κιβώτιο εκτός από σειριακό, κάνει την παραπάνω πρόταση ακόμα πιο τρομακτική. Εσείς θα τολμούσατε ποτέ να αφήσετε έστω ένα χέρι σας από το τιμόνι του F5;hennessey-venom-f5-2Μονάχα 24 μονάδες θα κατασκευαστούν και η τιμή της κάθε μίας από αυτές θα είναι 1.6 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως, σε σχέση με τον ανταγωνισμό το Venom F5 είναι σχετικά… φθηνό.

Ο John Hennessay αποτελεί μία μεγάλη μορφή στην κοινότητα της αυτοκίνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια “υπηρεσίας” στη βελτίωση των Dodge Viper. Κάποια στιγμή, ο Αμερικανός αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν μπει ένας βελτιωμένος V10 από Viper σε μία Lotus Exige. Αυτό το όραμα, έπειτα από αρκετή σκέψη, κρίθηκε υπερβολικά αισιόδοξο, για αυτό και ο John έριξε τις απαιτήσεις του.

Συμβιβάστηκε τελικά με το V8 της Corvette ZR1 σαν βάση, βελτιωμένο ώστε να αποδίδει 1244 ίππους και έτσι γεννήθηκε το Venom GT. Έπειτα από όλα αυτά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το νέο F5 θα καταφέρει να κάνει το δημιουργό του υπερήφανο.