Με εγκωμιαστικά σχόλια μίλησε ο Lewis Hamilton για τη νίκη του teammate του στο Grand Prix Βραζιλίας σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Βρετανός πίεσε τον Rosberg και βρέθηκε αρκετά κοντά του μετά το πρώτο pit stop, αλλά παρά τη χρήση του DRS δεν κατάφερε ποτέ ουσιαστικά να απειλήσει για τη νίκη και τελικά τερμάτισε δεύτερος.

Περιγράφοντας τη μάχη του με τον ομόσταβλό του, έκανε αναφορά στις αποφάσεις της ομάδας όσον αφορά τη στρατηγική και συγχρόνως αποκάλυψε την αίσθησή του για την κατεύθυνση που έχει πάρει η εξέλιξη της Mercedes στους τελευταίους αγώνες:

Πίεζα σαν τρελός και πραγματικά τα έδωσα όλα. Λατρεύω αυτήν την πίστα αλλά είναι τόσο δύσκολο να προσπεράσεις. Ήμουν κολλημένος πίσω από τον Nico [Rosberg] αλλά δεν μπορούσα να περάσω και η ζώνη DRS δυστυχώς δεν ήταν αρκετά μεγάλη. Θα ήταν ωραίο να κάναμε κάτι διαφορετικό με τη στρατηγική καμιά φορά για να ανακατέψουμε λίγο τα πράγματα, αλλά εμείς ως οδηγοί βασιζόμαστε στην ομάδα. Αυτοί κάνουν τόσες προσομοιώσεις και γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο. Η στρατηγική των τριών pit stop ήταν πιο αργή, αλλά τα ελαστικά δεν θα άντεχαν αλλιώς, άρα ήταν η σωστή απόφαση. Στο τέλος της μέρας ο Nico οδήγησε ένα φανταστικό αγώνα και έχει κάνει φοβερή δουλειά το τελευταίο διάστημα και στα δοκιμαστικά. Από τη Σιγκαπούρη και μετά το μονοθέσιο έχει αλλάξει λίγο και φαίνεται να έχει πάρει την κατεύθυνση που βολεύει αυτόν. Εγώ βέβαια πρέπει να βάλω το κεφάλι κάτω και να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό και να επιστρέψω στην κορυφή για τον τελευταίο αγώνα.