Για τα φιλοφεραρικά του αισθήματα και το ενδεχόμενο να οδηγήσει για τη διάσημη Ιταλική ομάδα μίλησε ο Lewis Hamilton σε συνέντευξή του στο αθλητικό ένθετο της Sun.

Αν και για ενδέκατη συνεχόμενη σεζόν οδηγεί για μία από τις βασικές αντιπάλους της Ferrari, ο Lewis ποτέ δεν έκρυψε τη γοητεία που του ασκεί το «αλογάκι», κάνοντας πολλούς από εμάς να στοιχηματίζουμε ότι θα τον δούμε ντυμένο στα κόκκινα στο προσεχές μέλλον.

Φαίνεται όμως ότι το σενάριο αυτό δεν έχει απασχολήσει προς ώρας τη Scuderia αφού, όπως ο ίδιος ο Hamilton αποκαλύπτει, δεν έχει δεχτεί κάποια προσέγγιση από το αντίπαλο στρατόπεδο:

Βλέπω τα κόκκινα μονοθέσια και είμαι οπαδός της εταιρείας και της φίρμας. Θα ήταν τιμή για κάθε οδηγό να αγωνίζεται με αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά δεν υπήρχε η επιλογή.

Αν η Ferrari με ήθελε, θα με είχε προσεγγίσει. Θέλω να δουλεύω με ανθρώπους που με θέλουν. Αν δεν με θέλουν, δεν είναι πρόβλημα.

Θα είμαι χαρούμενος να τους κάνω τη ζωή μίζερη για τα επόμενα χρόνια.

Ο Sebastian (Vettel) μόλις ανανέωσε, συνεπώς για εμένα και τη Mercedes ο στόχος είναι να κάνουμε αυτόν και τη Ferrari δυστυχισμένους για τα επόμενα τρία χρόνια!

Αν όσα ακούγονται για το συμβόλαιο του Vettel ισχύουν (ότι δηλαδή έχει δικαίωμα βέτο στην πρόσληψη συγκεκριμένων πιλότων), τότε πράγματι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Lewis για τη Scuderia μετατίθεται για τουλάχιστον τρία χρόνια. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι ο Βρετανός θα επιδιώξει την επέκταση του συμβολαίου του με τη Mercedes για αντίστοιχη διάρκεια, αφού μέχρι στιγμής δεσμεύεται μόνο για ένα χρόνο ακόμη.

Η μόνη άλλη ομάδα που αυτή τη στιγμή δείχνει ανταγωνιστική είναι η Red Bull, η οποία όμως μάλλον βρίσκεται πριν από μία περίοδο μεγάλων αλλαγών, καθώς η αλλαγή των μονάδων ισχύος θεωρείται σχεδόν δεδομένη και μάλιστα δείχνει να οδηγείται αναγκαστικά σε μια επιλογή Honda. Από την άλλη οι «Ταύροι» έχουν ένα αρκετά επιτυχημένο πρόγραμμα νέων οδηγών απ’ όπου τροφοδοτούν τις ομάδες τους, ενώ ο Max Verstappen υπέγραψε πρόσφατα την παραμονή του έως το 2020.