Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε από την 11η θέση, αναγκάστηκε να περάσει μέσα στην πίστα πολλούς αντιπάλους του και να κινηθεί στα όρια, προσφέροντας ωραίο θέαμα. Μετά τον αγώνα εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του, αλλά κατηγόρησε την ομάδα για τη λάθος στρατηγική και τον Webber για την απερίσκεπτη ενέργειά του.

Σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα οδηγός και ομάδα επέλεξαν να κάνουν ένα επιπλέον pit stop, κάτι που αποδείχθηκε λάθος, αλλά ανάγκασε εκ νέου τον Hamilton να κινηθεί σε δαιμονιώδεις ρυθμούς και να ωθήσει εαυτόν στα άκρα. Το περιστατικό με τον Mark Webber ήρθε να αποτελειώσει τις όποιες ελπίδες του Βρετανού για βάθρο.

“Ήταν από τους καλύτερους αγώνες που έχω κάνει στη ζωή μου. Πιθανότατα η απόφαση να κάνουμε δεύτερο pit stop δεν ήταν σωστή, αλλά η ομάδα μου αποτελείται από απίστευτους τύπους που συνήθως είναι αψεγάδιαστοι. Μάλλον τα πράγματα δε μπορούν να πάνε πάντα καλά, αλλά αυτός είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανα σήμερα και το αυτοκίνητο είχε καλή αίσθηση. Ίσως μπορούσαμε να κάνουμε το 1-2 με το Jenson (Button) σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Σίγουρα έκανε ένα φοβερό αγώνα, συγχαρητήρια σε αυτόν και την πρώτη του νίκη για τη Vodafone McLaren Mercedes.”, είπε ο Hamilton.

Πιό συγκεκριμένα, για τη στρατηγική που ακολούθησε δήλωσε:

“Ήμουν στην τρίτη θέση και κανείς άλλος δεν έκανε άλλο pit stop, εκτός από εμένα. Είχα σταματήσει ήδη μια φορά, τα λάστιχά μου ήταν μια χαρά και θα κρατούσαν. Ίσως να δυσκολευόμουν προς το τέλος, αλλά το ίδιο έπαθαν και οι άλλοι οδηγοί. Δεν αμφισβήτησα την απόφαση γιατί εμπιστεύτηκα (την ομάδα) ότι ήταν η σωστή. Μετά είχα μια διαφορά 20 δευτερολέπτων να καλύψω και μετά με έβγαλε έξω ο Mark (Webber)… και αυτό δεν ήταν ωραίο!”

Ο Mark Webber δεν ήταν ποτέ καλός φίλος με τον Lewis Hamilton και το χθεσινό περιστατικό δε βοηθάει σίγουρα αυτή τη σχέση αγάπης!

“Είναι εξοργιστικό όταν φτάνεις στο τέλος, με τόση προσπάθεια και σε βγάζουν έξω” είπε ο Hamilton. “Δεν έκανα χαζές κινήσεις εκεί έξω… Είναι κρίμα να κάνουν κάποιοι τέτοιες κινήσεις. Ήταν απογοητευτικό να με βγάλει έξω ο Mark Webber, αλλά άκουσα ότι μετά ζήτησε συγγνώμη και αυτό το εκτιμώ. Σίγουρα δεν ήθελε να τρακάρουμε και μείνουμε εκτός αγώνα, ούτε εγώ το ήθελα. Ίσως δε σκεφτόταν, επειδή φρέναρε τόσο πιο αργά από τον Fernando (Alonso) κι εμένα. Δεν είχε πού να πάει και ουσιαστικά ήμουν εγώ το φρένο του. Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο, θέλω απλά να προχωρήσω…”

Ο Mark Webber έλαβε τελικά μια γραπτή επίπληξη από τους αγωνοδίκες και δεν επιβλήθηκε κάποια άλλη ποινή.

Από την πλευρά της η ΜcLaren παραδέχθηκε εμμέσως το σφάλμα στη στρατηγική, με το Martin Whitmarsh να δίδει παράλληλα τα εύσημα για την αγωνιστικότητα του οδηγού του, σε μια… κλασική, προσεγμένη δήλωση τύπου ομάδας:

“Αποδεχόμαστε, κοιτώντας πίσω, ότι ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα αν είχαμε διαφορετική στρατηγική για τα ελαστικά του Lewis, αλλά είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την νοοτροπία του ‘δεν εγκαταλείπω ποτέ’ και το εντυπωσιακό ταλέντο του”.