Οι δύο εκπληκτικοί αγώνες της νεοφώτιστης Haas F1 team σε Αυστραλία και Μπαχρέιν αλλά και οι δύο τερματισμοί στους βαθμούς, στην έβδομη και πέμπτη θέση στα αντίστοιχα grand prix για τον Romain Grosjean, φαίνεται πως προκάλεσαν σύγχυση στις τάξεις της F1.

Αιχμές για τον τρόπο ανάπτυξης της αμερικανικής ομάδας άφησε ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds ο οποίος δήλωσε:

Η κατάσταση του να είσαι κατασκευαστής έχει σταδιακά διαβρωθεί. Κάποιοι θα την ήθελαν εντελώς διαβρωμένη. Το τι έχει κάνει ο Haas είναι καλό γι’ αυτόν, αλλά δεν ξέρω αν αυτός είναι πραγματικά ο δρόμος στον οποίο πρέπει να βαδίζει η F1.

Ενώ και το αφεντικό της Formula 1 πέταξε τα βέλη του προς την ομάδα του Gene Haas, λέγοντας πως ουσιαστικά η αμερικανική ομάδα πρόκειται για μια δεύτερη Ferrari:

Η Haas είναι βασικά μια Ferrari. Θα αποδώσει επειδή είναι μια Ferrari.

Στην αντίπερα όχθη και καθόλου ενοχλημένος από αυτές τις δηλώσεις βρίσκεται ο Γάλλος οδηγός της Haas, Romain Grosjean, ο οποίος φαίνεται πως διασκεδάζει τους δύο συνεχόμενους τερματισμούς του στους βαθμούς αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος:

Δεν είναι κακό. Είμαι τι, πέμπτος; Νομίζω πως δεν έχω υπάρξει τόσο ψηλά στο πρωτάθλημα οδηγών. Είναι απίστευτο και λίγο τρελό. Ελπίζω πως από έξω να φαίνεται τόσο όμορφο όσο είναι από μέσα.

Σχόλια για την, μέχρι τώρα, αποκάλυψη του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να μην κάνει ο Maurizio Arrivabene ο οποίος μετά την πέμπτη θέση του Grosjean στο Μπαχρέιν, χαριτολογώντας δήλωσε:

Μπορεί να κάναμε ένα λάθος. Σίγουρα, είμαι εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματά τους. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και πρέπει να είμαστε χαρούμε, καθώς αυτά τα μονοθέσια της Haas έχουν κινητήρες Ferrari.

.