Την Κυριακή, ο Ross Brawn είχε συνάντηση με τον επικεφαλής των οικονομικών της Porsche, Lutz Meschke, στη Monza και συζήτησαν για το ενδεχόμενο να δούμε την Γερμανική εταιρία στην Formula 1 από το 2021.

Ο Μeschke επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Porsche να κάνει την είσοδο της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2021, όταν θα δούμε τη νέα γενιά κινητήρων. Η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή της από την κατηγορία LMP1 του WEC στο τέλος της φετινής σεζόν και την είσοδό της στην Formula E από το 2019.

Οι φήμες αναφέρουν πως ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και στη Formula 1, όχι σαν εργοστασιακή ομάδα, αλλά σαν προμηθεύτρια κινητήρων.

Η Formula 1 θα μπορούσε να γίνει ο καταλληλότερος χώρος για εμάς. Νομίζω ότι είμαστε σε καλές συζητήσεις για τη νέα γενιά κινητήρων. Όπως όλοι γνωρίζετε, η Formula E πολύ σημαντική για εμάς αυτή τη στιγμή, όμως η Formula 1 είναι ένα θέμα που σκεφτόμαστε. Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όσον αφορά τις συζητήσεις για τους νέους κινητήρες.

H Porsche συμμετείχε στη Formula 1 στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960, κερδίζοντας το Γαλλικό Grand Prix του 1962 με τον Dan Gurney. Μετά από δύο δεκαετίες αποχής, ο κατασκευαστής από τη Στουτγκάρδη επέστρεψε, παρέχοντας με κινητήρες V6 Turbo τη McLaren. Η Porsche βοήθησε τη McLaren να φτάσει σε δύο πρωταθλήματα οδηγών, τρία κατασκευαστών και 25 νίκες. Η τελευταία προσπάθεια της Porsche στη Formula 1 ήταν καταστροφική, αφού στη συνεργασία της με τη Footwork Arrows απέτυχε να τερματίσει όσους αγώνες ξεκίνησε, με τη συνεργασία να λήγει στο μέσο της σεζόν.