Ο Nico Rosberg ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Lewis Hamilton να ολοκληρώνει πρόωρα τη διαδικασία λόγω ατυχήματος. Έξι δέκατα πίσω ο Ricciardo, εννέα ο Vettel.

O Νico Rosberg κατέβασε κι άλλο το χρόνο στο FP2 στην Ουγγαρία, κάνοντας 1:20.435 με την πολύ μαλακή γόμα, ένα χρόνο που του έδωσε με ευκολία την πρώτη θέση. Ο Rosberg ήταν ο μόνος οδηγός που έκανε χρόνο κάτω από το 1:21, με τον Daniel Ricciardo, τον Sebastian Vettel και τον Max Verstappen να ακολουθούν με μεγάλες διαφορές.

Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τον Lewis Hamilton, ο οποίος είχε ατύχημα νωρίς στη διαδικασία. Ο Βρετανός ακούμπησε το κερμπ στην είσοδο της στροφής 11, χτύπησε στις μπαριέρες και έφερε τις κόκκινες σημαίες στην πίστα. Ο Hamilton επέστρεψε στα pit, αλλά η Mercedes δε μπόρεσε να επισκευάσει το μονοθέσιό του. Ο χρόνος του έγινε με τη μαλακή γόμα, ενώ ήταν ένα μόλις χιλιοστό ταχύτερος από αυτόν του Rosberg με τα ίδια ελαστικά.

Έκτος ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο Kimi Raikkonen, με τον Alonso στην έβδομη θέση παρά κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή του FP2. Όγδοος ήταν ο Button, με τον Hulkenberg και τον Perez να κλείνουν τη δεκάδα.

Μηχανικό πρόβλημα αντιμετώπισε και πάλι ο Jolyon Palmer, που βγήκε στην πίστα τα τελευταία 20 λεπτά. Στην πίστα σταμάτησαν οι Carlos Sainz και Felipe Nasr, με τους δύο οδηγούς να φαίνεται πως αντιμετώπισαν βλάβη στο μονοθέσιο.