Οι δύο Mercedes έκαναν εκπληκτικό FP1 και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία 1,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο Sebastian Vettel.

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, κάνοντας 1:21.347. Ο χρόνος του ήταν περίπου δύο δέκατα ταχύτερος από αυτόν του Nico Rosberg, αλλά και πέντε δέκατα πιο γρήγορος από αυτόν που έκανε πέρυσι για να πάρει την pole position. Οι δύο οδηγοί της Mercedes χρησιμοποίησαν τη super-soft γόμα (δηλαδή την πιο μαλακή διαθέσιμη), όπως και αυτοί της Ferrari, οι οποίοι τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση, με τον Vettel μπροστά από τον Raikkonen.

Οι Red Bull και οι McLaren ακολούθησαν, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα. Ο Ricciardo ήταν πέμπτος, ο Verstappen έκτος, ο Alonso έβδομος και ο Button όγδοος. Οι δύο οδηγοί της McLaren έκαναν από ένα τετακέ στο μέσο της διαδικασίας, αλλά δεν προκάλεσαν ζημιά στα μονοθέσιά τους.

Ο Romain Grosjean και ο Sergio Perez συμπλήρωσαν τη δεκάδα, με τις Williams να απογοητεύουν με τη 12η και την 13η θέση. Ο Charles Leclerc και ο Esteban Ocon έκαναν την εμφάνισή τους στις ελεύθερες δοκιμές, αντικαθιστώντας τον Esteban Gutierrez και τον Kevin Magnussen αντίστοιχα. Τέλος, προβλήματα αντιμετώπισαν ο Jolyon Palmer, με αποτέλεσμα να κάνει μόλις έξι γύρους, και ο Pascal Wehrlein, που είδε τον περιοριστή ταχύτητας του μονοθεσίου του να κολλάει.