Με τις ίδιες καιρικές συνθήκες, που επικράτησαν στο FP3, αλλά με πολύ περισσότερο κόσμο διεξήχθησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του κινεζικού grand prix. Την Pole Position κατάφερε να κατακτήσει ο ενώ πίσω του βρέθηκε ο με χρόνο. Τρίτος ήταν ο με χρόνο. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έγινε το πρωινό του Σαββάτου στην πίστα της Shanghai.

Q1

Όπως σε κάθε GP έτσι κι εδώ, στο πρώτο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με το πράσινο φως προκειμένου να αρχίσουν τις χρονομετρημένες προσπάθειες τους. Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή γόμα εκτός από τις 2 Ferrari που φόρεσαν τη μαλακή και ολοκλήρωσαν το Q1 στις θέσεις 1 και 3. Τετ-α-κε είχαν οι Grosjean και Giovinazzi στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, αφού σε μια προσπάθεια τους πάτησαν άτσαλα στο kerb της τελευταίας στροφής με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο του μονοθέσιου τους. Ο Γάλλος κατάφερε να αποφύγει την επαφή με τον τοίχο αλλά ο νεαρός rookie δεν γλίτωσε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός του Q2 παρά την 15η θέση του. Εκτός έμειναν επίσης και οι Ocon, Verstappen, Palmer,

Grosjean και Vandoorne. Να υπογραμμίσουμε πως  ο Ολλανδός της Red Bull αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα.

Q2

Μετά από καθυστέρηση 10 λεπτών η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε. Αυτήν τη φορά όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα μιας και με αυτήν τη γόμα θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα. Και σε αυτό το πέρασμα η Ferrari ήταν η ταχύτερη με τον Kimi Raikkonen στην 1η και τον Sebastian Vettel στην 2η θέση.  Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις πιο πίσω θέσεις και στη μάχη για μια θέση στη δεκάδα με τους Ericcson, Alonso, Magnussen και Sainz να ακολουθούν τον Giovinazzi.

Q3

Στο Q3 και στη μάχη για την pole position οι 10 οδηγοί βγήκαν αμέσως στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα για την πρώτη τους χρονομετρημένη προσπάθεια. Μετά το πρώτο πέρασμα, στην κορυφή βρέθηκε ο Lewis Hamilton με χρόνο 1.31.902 2 δέκατα μπροστά από τον Vettel. Πίσω τους ακολούθησαν οι Bottas και Raikkonen με τον Daniel Ricciardo να είναι αρκετά μακριά. Πολύ καλή επίδοση για τον Nico Hulkenberg που με χρόνο 1.33.580 βρέθηκε στην 7η θέση με μόνο μία προσπάθεια. Τα πράγματα δεν άλλαξαν μετά την δεύτερη προσπάθεια των οδηγών με τον Hamilton να γίνεται ο μόνος οδηγός που κατακτά την Pole για 6η συνεχόμενη φορά!