Το πρωινό του Σαββάτου στις 7:00 ώρα Ελλάδος διεξήχθησαν οι τρίτες και τελευταίες ελεύθερες δοκιμές του κινεζικού Grand Prix. Αυτήν τη φορά ο καιρός έκανε την χάρη στις ομάδες αλλά και στους φιλάθλους, αφού επικράτησε ηλιοφάνεια με μερική συννεφιά κατά διαστήματα. Στην κορυφή βρέθηκε ο Sebstian Vettel με χρόνο 1.33.336, δεύτερος ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο Kimi Raikkonen με 1.33.389 ενώ τρίτος ήταν ο Bottas με 1.33.707.

Με την έναρξη της διαδικασίας όλοι οι οδηγοί βγήκαν αμέσως στην πίστα προκειμένου να κάνουν όσους περισσότερους γύρους μπορούσαν και να συλλέξουν χρήσιμα δεδομένα, ώστε να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο της χθεσινής ημέρας. Αρχικά, οι χρόνοι δεν ήταν εντελώς αντιπροσωπευτικοί καθώς οι πρώτες ομάδες δεν πίεζαν στο έπακρο και απλά προσπαθούσαν να γράψουν γύρους, αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τις κατατακτήριες δοκιμές. Όλοι οι οδηγοί κινήθηκαν με τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, προσπαθώντας να βρουν το κατάλληλο setup για τις κατατακτήριες.

Τα ευτράπελα όμως δεν έλειψαν ούτε από αυτήν την διαδικασία, αφού σχεδόν 10 λεπτά μετά την έναρξη το T-Wing του Valtteri Bottas ξεκόλλησε, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να γυρνάει στην πίστα, για όσο διάστημα είχε απομείνει, χωρίς το εξάρτημα του μονοθέσιου του. Το γεγονός αυτό πέρα από πονοκέφαλο στον ίδιο τον Bottas, πρέπει να δημιούργησε πονοκέφαλο και στους επικεφαλής της F1, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν την απομάκρυνση αυτού του εξαρτήματος.

Μερικά θέματα με τον κινητήρα απασχόλησαν τους Sainz και Raikkonen χωρίς όμως τελικά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Για ακόμη μία χρονιά στην πίστα της Shanghai, το μπροστά αριστερό ελαστικό είναι αυτό που δέχεται την περισσότερη φθορά, παράγοντας που ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην μάχη Ferrari-Mercedes. Τέλος, μικρό-εξόδους είχαν αρκετοί οδηγοί, στην προσπάθεια τους να πιέσουν λίγο περισσότερο, χωρίς όμως να έχουμε κάποιο ατύχημα ή κάποια διακοπή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Οι κατατακτήριες δοκιμές έρχονται σήμερα στις 10:00