Το ψιλόβροχο που ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 21.00, ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε μια αναβολή 40 λεπτών, μέχρι οι διοργανωτές να βεβαιωθούν πως η κατάσταση για τους αναβάτες θα είναι απολύτως ασφαλής.

Η δράση ξεκίνησε ουσιαστικά στις 21.40 με τους αναβάτες να κάνουν δυο αναγνωριστικούς γύρους και τη διάρκεια του αγώνα να μειώνεται στους 20 γύρους.
Oι πρώτοι γύροι ξεκίνησαν με εκπλήξεις, καθώς ο φετινός rookie στη μεγάλη κατηγορία και πρώην πρωταθλητής της Moto2, Johan Zarco, ήταν άνετα στην πρωτοπορία του αγώνα.
Ωστόσο ο Γάλλος στον 6ο γύρο είχε πτώση, τελειώνοντας έτσι άδοξα τον πρώτο του αγώνα με την Tech3.

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα, η τριάδα των Marquez, Dovizioso και Iannone είχαν πάρει ένα μικρό προβάδισμα με τις δυο Yamaha να ακολουθούν, ωστόσο σε εκείνο το σημείο, ο Iannone με τη Suzuki τέθηκε εκτόςέχοντας πτώση.

Με οκτώ γύρους να απομένουν, οι δυο Yamaha ανέβασαν ρυθμό αφήνοντας στην 4η θέση τον Marquez, με τον Vinales να καταδιώκει τον Dovizioso για την 1η θέση.
Στον 13ο γύρο ο Vinales δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει τη Ducati και να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Με 5 γύρους να απομένουν η τριάδα με τους Vinales, Dovizioso, Rossi, είχε αποσπαστεί από τον 4ο Marquez που έκανε πλέον μοναχικό αγώνα, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η προσπέραση του Α.Εspargaro με την Aprillia στον Dani Pedrosa.

Στους τελευταίους γύρους, είδαμε μια σπουδαία μάχη μεταξύ Vinales & Dovizioso, με τον Ισπανό τελικά να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη με τη Yamaha στη νέα του ομάδα!
Ο Rossi συμπλήρωσε το βάθρο, με τους Marquez και Pedrosa στις θέσεις 4 και 5, με την Honda να υστερεί σε ρυθμό.
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι A.Espargaro, Redding, Miller, Rins και Folger, με τον Lorenzo μόλις 11ο με τη Ducati.

Screenshot_35