Έπειτα από μία απόδοση στην Αυστραλία που άφησε τους πάντες να αναρωτιούνται που πήγε η ταχύτητα των δοκιμών, η Ferrari επέστρεψε σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

Από την αρχή του τριημέρου φάνηκε ότι η Ιταλική ομάδα έχει βρει λύση σε μεγάλο βαθμό των προβλημάτων που αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Αυτό, σε συνδυασμό με την πίστα του Bahrain, της οποίας η διαμόρφωση είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του Albert Park, έδωσε ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Και οι δύο οδηγοί της Scuderia εμφανίστηκαν ιδιαίτερα δυνατοί, με το Leclerc να δείχνει σε αρκετές περιπτώσεις κάτι παραπάνω από ικανός για να κατακτήσει αυτός την Pole.

Εκτός από τις Ferrari και Red Bull, ευχάριστες εκπλήξεις αποτέλεσαν οι παρουσίες των Lando Norris και Kimi Raikkonen στο Q3.

Ο Leclerc κράτησε την ψυχραιμία του, εκμεταλλεύτηκε τον ανώτερο ρυθμό που έδειξε σε όλες τις κατατακτήριες και παρέμεινε μπροστά από το Vettel στο Q3, κατακτώντας την πρώτη Pole Position της καριέρας του, στο δεύτερό του μόλις αγώνα με τη Ferrari.

O Vettel συμπλήρωσε το 1-2 της Scuderia, ενώ οι δύο Mercedes των Hamilton και Bottas βρέθηκαν στη δεύτερη γραμμή. Την πεντάδα έκλεισε ο Max Verstappen.

Ο αυριανός αγώνας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για το τι θα συμβεί ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Leclerc, παραδέχτηκε στην αρχή της χρονιάς ότι ξεκινάει τη σεζόν ως ξεκάθαρο Νο2.

Αύριο όμως είναι η πρώτη του ευκαιρία να λάμψει, και να συγκρίνει τον εαυτό του με τους πρωτοπόρους.