Ο αγώνας του Bahrain αναμενόταν να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της Pole Position του Leclerc και της επιστροφής της Ferrari σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην πίστα πριν από τον αγώνα, προκάλεσαν κάποιες ανησυχίες για τις ομάδες.

Στην εκκίνηση ο Leclerc έχασε αμέσως τη θέση του από τους Vettel και Bottas. Γρήγορα όμως πέρασε και πάλι τη Mercedes, ενώ αργότερα έφτασε πίσω από το Vettel και άρχισε να τον πιέζει.

Γρήγορα έγινε εμφανές ότι ο Vettel υστερούσε αρκετά σε ρυθμό. Ο Leclerc μάλιστα είπε στο team radio ότι είναι ταχύτερος. Μερικές στροφές αργότερα, ο Leclerc πέρασε πρώτος στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού με DRS.

Ο Hamilton, που στο μεταξύ είχε ανακτήσει τη θέση του από το Bottas, έδινε μάχη τώρα με το Vettel για τη δεύτερη θέση. Η Mercedes πέρασε έπειτα από τον πρώτο γύρο των pit stops.

Το προβάδισμα του Hamilton απέναντι στο Vettel δεν κράτησε για πολύ όμως. H Ferrari έπειτα από μερικούς γύρους πίεσης, κατάφερε να προσπεράσει τη Mercedes του Lewis.

O Verstappen ήταν η μόνη Red Bull που είχε ανταγωνιστικό ρυθμό, όμως δε μπόρεσε να απειλήσει τους τέσσερις πρώτους.

Στις πιο πίσω θέσεις, η McLaren πραγματοποίησε μια θετική εμφάνιση. Ο Sainz όμως τέθηκε από νωρίς εκτός μάχης έπειτα από επαφή με το Verstappen, που προκάλεσε ζημιές στην αεροτομή του και τον ανάγκασε να πέσει τελευταίος. Ο Norris, δείχνοντας δυνατό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρέμενε σταθερά εντός δεκάδας δίνοντας μάλιστα και ωραίες μάχες, όπως αυτή με τον Kimi.

Το θέαμα όμως δεν είχε τελειώσει εδώ. Οι Hamilton και Vettel άρχισαν να μονομαχούν και πάλι έπειτα από τα τελευταία τους pit stops. Ο Hamilton με μια πολύ ωραία κίνηση πέρασε το Vettel στη Στροφή 4, και ο Γερμανός αμέσως μετά έχασε το πίσω μέρος κάνοντας τετακέ. Αυτό το τετακέ μάλλον προκάλεσε κάποια ζημιά στην αεροτομή του, που κατέρρευσε θεαματικά μισό γύρο μετά. Έπειτα από τις απαραίτητες επισκευές, ο Γερμανός έπεσε στην 8η θέση.

Τα πράγματα όμως δεν ηρέμησαν ούτε τότε. Ο Charles Leclerc άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον κινητήρα του. Ο Hamilton τον έφτασε με ραγδαίους ρυθμούς, εξαφανίζοντας τη διαφορά δέκα δευτερολέπτων που είχαν. Ο Lewis πέρασε άνετα τη Ferrari, που ήταν ανήμπορη να υπερασπιστεί τη θέση της στην ευθεία.

Το ζήτημα από εδώ και πέρα ήταν θα καταφέρει ο Leclerc να τερματίσει. Μία ονειρική πρώτη νίκη από το νεαρό οδηγό, μόλις στο δεύτερο του αγώνα με τη Ferrari, μετατράπηκε σε απογοήτευση.

Δύο γύρους πριν το τέλος, οι δύο Renault έμειναν ταυτόχρονα από μηχανικό πρόβλημα, προκαλώντας την έξοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, που παρέμεινε μέχρι τον τερματισμό. Αυτό έσωσε το Leclerc, που δεν έχασε άλλες θέσεις και ολοκλήρωσε τον αγώνα τρίτος πίσω από τις δύο Mercedes.

Ο Max Verstappen, σε έναν αδιάφορο από άποψη ταχύτητας αγώνα, ήρθε τέταρτος.

Ο Vettel κατάφερε να ανέβει στην 5η θέση, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες.

Η κατάταξη της πρώτης δεκάδας: Hamilton, Bottas, Leclerc, Verstappen, Vettel, Norris, Raikkonen, Gasly, Albon, Perez.

O βαθμός του ταχύτερου γύρου πήγε στο Leclerc.