Έπειτα από μία αρκετά μεγάλη αναμονή, η ώρα για δράση επιτέλους έφτασε.

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είχε πολλά ερωτήματα να απαντήσει, κυρίως αυτά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Οι δύο Mercedes βρίσκονταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με το Vettel στην τρίτη θέση.

Στην εκκίνηση ο Bottas πέρασε το Hamilton, ενώ πιο πίσω ο Ricciardo έχασε την εμπρός αεροτομή του αμέσως μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα.

Ο οδηγός της Renault βγήκε στο γρασίδι στην προσπάθειά του να κερδίσει θέσεις, και η αεροτομή έσπασε από τις αναπηδήσεις. Έπειτα από μία επίσκεψη στα pits, ο Ricciardo συνέχισε τον αγώνα από την τελευταία θέση.

Οι δύο Mercedes ξεκίνησαν να απομακρύονται από το Vettel, που στην πρώτη φάση του αγώνα έδειχνε ανήμπορος να ακολουθήσει.

Η πρώτη εγκατάλειψη της χρονιάς ήρθε από τη McLaren, με τον κινητήρα του Carlos Sainz να αστοχεί στον 11ο γύρο.

Οι πρωτοπόροι ξεκίνησαν να μπαίνουν στα pits περίπου στο 15ο γύρο, με το Vettel να ειναι ο πρώτος που πραγματοποίησε αλλαγή ελαστικών. Οι επισκέψεις στα γκαράζ δεν έφεραν κάποια αλλαγή στην κορυφή, με την κατάταξη να είναι Bottas – Hamilton – Vettel στο μέσο του αγώνα.

Το ενδιαφέρον για τη μάχη του βάθρο αναζοπυρώθηκε όταν ο Max άρχισε να πιέζει το Vettel για την τρίτη θέση. Με μία εξαιρετική κίνηση, ο Ολλανδός πέρασε στον 31ο γύρο.

Ο Verstappen δεν άργησε να φτάσει πίσω και από το Hamilton. Τα ελαστικά του Max ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτά των Hamilton/Vettel, καθώς το pit stop του πραγματοποιήθηκε αρκετούς γύρους αργότερα.

Οι δύο οδηγοί κινούνταν σε παρόμοιο ρυθμό. Αυτός που συνεχώς απομακρυνόταν συνεχώς ήταν ο Bottas, δείχνοντας μεγάλη άνεση στο μονοθέσιό του.

Καταστροφικά αργός ο ρυθμός της Ferrari, που άφησε το Vettel να αναρωτιέται το γιατί. Ο Γερμανός στους τελευταίους γύρους έφτασε να απειλείται από το νέο του team mate, Charles Leclerc.

To μόνο πράγμα που έμεινε υπό διεκδίκηση στο τέλος ήταν ο βαθμός του ταχύτερου γύρου του αγώνα, ο οποίος τελικά πήγε στο Bottas. Οι Hamilton και Verstappen συμπλήρωσαν το βάθρο, ενώ οι δύο Ferrari τερμάτισαν ένα λεπτό πίσω από το νικητή.

Η κατάταξη της πρώτης δεκάδας: Bottas, Hamilton, Verstappen, Vettel, Leclerc, Magnussen, Hulkenberg, Raikkonen, Stroll, Kvyat.