Σήμερα στις 3:00 τα ξημερώματα είχαμε την επίσημη έναρξη του φετινού πρωταθλήματος στην πίστα του Albert Park. Η πίστα ήταν γεμάτη από λάτρεις του αθλήματος αφού οι συνθήκες ήταν ιδανικές, με 21 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 30 στο οδόστρωμα. Στην κορυφή βρέθηκε ο Lewis Hamilton με τον teammate του Valtteri Bottas να έρχεται 2ος και τον Daniel Ricciardo τρίτο.

Με το πράσινο φως σχεδόν όλοι οι οδηγοί βγήκαν αμέσως στην πίστα για έναν αναγνωριστικό γύρο και επέστρεψαν αμέσως τα pits. Μετά από μισή ώρα στο FP1 κανένας οδηγός δεν είχε σημειώσει χρόνο και η δράση ήταν αρκετά περιορισμένη. Οι οδηγοί χρησιμοποίησαν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες (την Soft, την Super Soft και την Ultra Soft) με τους περισσότερους να σημειώνουν την καλύτερη τους επίδοση με την “κόκκινη”. Αρχικά στην κορυφή βρέθηκε ο Lewis Hamilton αλλά γρήγορα ο Bottas είχε την απάντηση και είχαμε αρκετές εναλλαγές στην κορυφή. Ο Βρετανός σημείωσε 1.24.220 με τον Φινλανδό να είναι σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του.

Σε αντίθεση με την Βαρκελώνη, η Ferrari κράτησε χαμηλό προφίλ και δεν σημείωσε κάποιον γρήγορο γύρο αρχικά, αλλά περιορίστηκε σε stints με την μαλακή γόμα. Τελικά, ο Raikkonen βρέθηκε στην 5η θέση και ο Vettel στην 6η με χρόνους που πέτυχαν με την πολύ μαλακή γόμα. Ο Daniel Ricciardo και η Red Bull από την άλλη, έδειξαν πως είναι εδώ αφού βρέθηκαν λίγα δέκατα μακριά από την κορυφή. Ο Αυστραλός έκανε 2 stint με την πολύ μαλακή ενώ ο teammate του, Max Verstappen βρέθηκε στην τέταρτη θέση, αφού προτίμησε να ασχοληθεί και με τις δύο γόμες.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο δοκιμών ο Felipe Massa  με χρόνο 1.26.142 ενώ πίσω του με 26 εκατοστά διαφορά βρέθηκε ο Romain Grosjean. Στην 9η θέση ολοκλήρωσε ο Nico Hulkenberg ενώ την δεκάδα ολοκλήρωσε ο Sergio Perez με χρόνο 1.26.276.

Η δεύτερη περίοδος δοκιμών έρχεται σήμερα στις 7:00.

C7pns-dXQAMZ7_X