Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε δει αξιόλογες προσπάθειες νέων ανθρώπων που αγαπούν την αυτοκίνηση και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ορισμένες από αυτές, δε, όπως τις φοιτητικές ομάδες που συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student, έχουμε προβάλει μέσα από τις σελίδες του AUTO GRIP. Τι γίνεται μετά από αυτές τις πρώτες προσπάθειες, όμως; Πώς συνεχίζουν να κυνηγούν τα όνειρά τους οι νεαροί συμπατριώτες μας;

Έχοντας ξεκινήσει από την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών UoP Racing Team και το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του κυρίου Γ.Χρυσολούρη, τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου συμμετέχουν σε αγώνες του GT4. Οι Διονύσης Σπηλιόπουλος, Γουλιερμή Κωνσταντίνα και Αντώνης Κατσαρός (αντίστοιχα στις παρακάτω φωτογραφίες) συμμετέχουν με την RYS Team KTM στο Northern Cup του GT4 European Series. Η ευκαιρία αυτή δίνεται στους φοιτητές μέσω της Reiter Engineering με το θεσμό των “Reiter Young Stars” που ξεκίνησε μόλις το 2016.

Σπηλιόπουλος ΔιονύσηςΓουλιερμή ΚωνσταντίναΚατσαρός Αντώνης

Η Reiter Engineering είναι γερμανική και ιδρύθηκε το 1994 από τον Hans Reiter. Η ιδέα των Reiter Young Stars ήταν δική του και αποτελεί ένα πρωτάθλημα που σχεδιάστηκε για να προωθήσει νέους οδηγούς και μηχανικούς που ελπίζουν να ανέβουν στη σκάλα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διαθέτοντας την αποκλειστικότητα στην κατασκευή των KTM XBow σε GT4 χαρακτηριστικά, η Reiter συνέταξε 8 ομάδες κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από 2 οδηγούς νέους, 2 φοιτητές μηχανικούς και 1 φοιτητή μάνατζερ υπό την αιγίδα των μηχανικών της και μία εταιρεία-χορηγό, για να πλαισιώσουν ένα KTM Xbow και να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα του GT4 European Series Northern Cup.

Misano Circuit - Photo Joel Kernasenko - http://www.joelkernasenko.com/#/

Misano Circuit – Photo Joel Kernasenko – http://www.joelkernasenko.com/#/

Οι ομάδες ακολουθούν το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και συμμετέχουν στους αγώνες κανονικά, εμπλουτίζοντας έτσι τις εμπειρίες και την γνώση των ανερχόμενων ταλέντων. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 6 αγώνες που ξεκίνησαν στο Misano της Ιταλίας τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν στο Nürburgring της Γερμανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει με τη σειρά τις πίστες του Misano, Brands Hatch, Spielberg, Slovakiaring, Zandvoort και Nürburgring.

Red Bull Ring June 2017 - Photo Joel Kernasenko - http://www.joelkernasenko.com/#/

Red Bull Ring June 2017 – Photo Joel Kernasenko – http://www.joelkernasenko.com/#/

Για την ελληνική συμμετοχή ο αριθμός του αυτοκινήτου είναι το #14. Το αυτοκίνητο οδηγούν οι Αυστριακοί Reinhard Kofler και Eike Angermayr (αντίστοιχα στις παρακάτω φωτογραφίες), με τον τελευταίο να είναι μόλις 18 ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του στέκεται ισάξια δίπλα στον 30χρονο R. Kofler.

Reinhard-KoflerEike-Angermayr

Είναι χωρίς αμφιβολία μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όποιον αγαπάει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς όχι μόνο δίνεται η ευκαιρία να δει κανείς πως είναι η πραγματικότητα σε ένα Σαββατοκύριακο αγώνα αλλά μαθαίνει όσα χρειάζεται ένα πραγματικό μέλος μιας τέτοιας ομάδας.

Ακολουθήστε την προσπάθεια των παιδιών εδώ:
Facebook
Instagram
Τwitter
Ιστοσελίδα