Ο Rubens Barrichello επιστρέφει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά το 2011! Ο Βραζιλιάνος, μετά την αποχώρησή του εκείνη τη χρονιά από τη Formula 1, έφυγε για την Αμερική και το IndyCar για μία σεζόν κι έπειτα το πρωτάθλημα Stock Car στη Βραζιλία, το οποίο κατέκτησε το 2014!

Ο 45χρονος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Le Mans στην κατηγορία LMP2 με την Racing Team Nederland και το αυτοκίνητο της Dallara P217-Gibson με το νούμερο 29. Θα μοιραστεί το μονοθέσιο με τον νικητή του Mans το 2001, Jan Lammers και Fritz Vane Eerd. O Barrichello, που έχει τις περισσότερες εκκινήσεις από κάθε άλλο οδηγό στην Formula 1, έκανε σήμερα τις πρώτες του δοκιμές με την ολλανδική ομάδα και στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για την εμπειρία που θα έχει στις 17 Ιουνίου:

Έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση πολλές φορές στον αγώνα. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχα στο Monaco και στο Indianapolis, πιστεύω πως ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου να συμμετάσχω και στο Mans. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αγαπάω αυτό που κάνω. Όταν αγωνιζόμουν στη Formula 1 για 19 χρόνια, πολλοί μου έλεγαν να σταματήσω γιατί έχω προσφέρει ήδη πολλά, αλλά εγώ θα σταματήσω όταν δεν θα αγαπώ άλλο την οδήγηση. Τώρα μάλιστα οδηγώ πολύ περισσότερο από όταν συμμετείχα στην Formula 1, μιας και τρέχω σε Stock Cars και σε kart και παραμένω ακόμα πολύ ανταγωνιστικός. Επομένως, η συμμετοχή μου στο Mans είναι πολύ ευχάριστη και το αγαπάω τόσο πολύ.