Με τη δεύτερη φετινή του νίκη στον τρίτο αγώνα της σεζόν 2015-16, ο Sebastien Buemi ανέκτησε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, με διαφορά ενός βαθμού από τον Lucas di Grassi.

Στις κατατακτήριες, ο Jerome d’Ambrosio πήρε την πρώτη του pole, μπροστά από τον teammate του στη Dragon, Loic Duval και τον Sam Bird. Τα δύο φαβορί για την pole, o Lucas di Grassi και ο Sebastien Buemi έκαναν λάθη στη Superpole και πήραν την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα. Στον αγώνα θα συμμετείχαν 17 οδηγοί, αφού ο Jacques Villeneuve είχε ατύχημα και η Venturi δε μπόρεσε να επισκευάσει το μονοθέσιο του.

Στην εκκίνηση, η διαφορά μεταξύ της καθαρής και της ακάθαρτης πλευράς του grid ήταν φανερή, καθώς οι Duval και di Grassi έχασαν από μία θέση. Πρώτος έστριψε ο d’Ambrosio, με τον Bird δεύτερο, τον Duval τρίτο, τον Buemi τέταρτο και τον di Grassi πέμπτο. Ο Ελβετός οδηγός της e.dams έδειξε από νωρίς την ταχύτητά του, περνώντας διαδοχικά τους πρωτοπόρους για να ανεβεί στην κορυφή. Ο Bird δεν είχε καλό ρυθμό και έπεσε στην πέμπτη θέση, ενώ ο di Grassi προσπαθούσε να περάσει τον Duval, χωρίς επιτυχία.

Στον 17ο γύρο η πλειονότητα των οδηγών έκανε pitstop, με την ομάδα της Dragon να χάνει σημαντικά, αφού ο di Grassi πέρασε και τους δύο οδηγούς της, ενώ ο Bird κέρδισε μία θέση από τον Duval. Ο Bird όμως αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και εγκατέλειψε, θέτοντας την πίστα σε καθεστώς Full Course Yellow, από την οποία επωφελήθηκε ο di Grassi, κλείνοντας τη διαφορά από τον Buemi. Όταν επιστρέψαμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Ελβετός άνοιξε τη διαφορά από τον Βραζιλιάνο, τη στιγμή που τα μονοθέσια της Dragon έδιναν σκληρή μάχη για την τρίτη θέση.

Στους τελευταίους τρεις γύρους τα βλέμματα στράφηκαν στη μάχη των Piquet και Vergne για την όγδοη θέση, που ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο, αφού ο περσινός πρωταθλητής είχε ένα τεράστιο ατύχημα!

Στον τερματισμό πρώτος έφτασε ο Sebastien Buemi αρκετή διαφορά από τον di Grassi. Νικητής στη μάχη για το βάθρο ήταν ο d’Ambrosio με τον Duval κολλημένο πίσω του. Οι Prost, da Costa και Abt είχαν αθόρυβο αγώνα, τερματίζοντας στις θέσεις 5-7, με τον Vergne όγδοο. Ο Stephane Sarrazin και ο Robin Frijns πήραν τους τελευταίους βαθμούς.

PosDriverTeamGap
1Sebastien Buemie.dams45m59.697s
2Lucas di GrassiAbt3.534s
3Jerome D'AmbrosioDragon6.725s
4Loic DuvalDragon6.807s
5Nicolas Proste.dams21.057s
6Antonio Felix da CostaAguri22.410s
7Jean-Eric VergneVirgin57.726s
8Daniel AbtAbt1m00.744s
9Stephane SarrazinVenturi1m03.559s
10Robin FrijnsAndretti1m03.840s
11Simona de SilvestroAndretti1 Lap
12Oliver TurveyChina1 Lap
13Oliver RowlandMahindra1 Lap
14Nathanael BerthonAguri1 Lap
15Nelson Piquet Jr.ChinaSpun off
-Bruno SennaMahindraRetirement
-Sam BirdVirginRetirement
-Jacques VilleneuveVenturiWithdrawn