Ο άστατος καιρός έφερε τα πάνω-κάτω στις κατατακτήριες στο Battersea Park. Στο πρώτος σκέλος, ο Jean-Eric Vergne είχε ατύχημα, ενώ στο δεύτερο, ο Stephane Sarrazin ήταν αυτός που κατέληξε στις μπαριέρες. Η βροχή επηρέασε τα δύο τελευταία σκέλη. Οι διεκδικητές του τίτλου ήταν στο ίδιο group, με τον di Grassi να ολοκληρώνει 11ος και τον Buemi 14ο. Όσον αφορά τη μάχη στη Superpole, πρώτος ήταν ο Nicolas Prost με τον Bruno Senna μαζί του στην πρώτη σειρά, και του Turvey και Frijns πίσω του.

Στην εκκίνηση, η κατάταξη δεν άλλαξε στην κορυφή, ενώ ο di Grassi ανέβηκε στην 9η θέση και ο Buemi στην 11η. Oι διεκδικητές του τίτλου συνέχισαν να κερδίζουν θέσεις, ανεβαίνοντας στην 7η και την 9η αντίστοιχα, ενώ ο Prost άνοιξε τη διαφορά στην κορυφή. Στον 12ο γύρο, ο di Grassi πέρασε τον Sam Bird μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ ο Buemi κόλλησε πίσω από τον Daniel Abt.

Στον 19ο γύρο, με τα pitstop να έχουν ολοκληρωθεί, di Grassi και Buemi ανέβηκαν στην 5η και την 6η θέση, η βροχή άρχισε να πέφτει, ο Abt είχε ατύχημα, παρασύροντας μαζί του τον Frijns κι έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Όταν ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, ο Prost άνοιξε πάλι τη διαφορά από τον Senna, με τους Turvey, Vergne, di Grassi και Buemi πίσω του. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος προσπάθησε να περάσει τον οδηγό της DS Virgin, αλλά οι δυο τους ακούμπησαν με τον di Grassi να έχει μικρή ζημιά στην πτέρυγά του. Με τρεις γύρους για το τέλος ο Turvey είχε ατύχημα και ο Bird πέρασε τον Buemi.

Στον τερματισμό πρώτος έφτασε ο Prost, με τον Senna δεύτερο. Ο Vergne ανέβηκε στο βάθρο, με τον di Grassi τέταρτο. Ο Buemi και ο da Costa πέρασαν τον Sam Bird στην ευθεία πριν τον τερματισμό λόγω προβλήματος του μονοθεσίου της DS Virgin. Heidfeld, d’Ambrosio και Conway έκλεισαν τη δεκάδα.