Ο πρώτος σημαντικός αγώνας του 2015 στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν εκπληκτικός και εξαιρετικά απρόβλεπτος. Ο αγώνας είχε τέσσερις διαφορετικούς πρωτοπόρους στους τελευταίους δέκα γύρους, αλλά ο νικητής ήταν ο Antonio Felix da Costa!

Στις κατατακτήριες, ο Sebastien Buemi πήρε την pole position με διαφορά 27 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Jaime Alguersuari. Ο Nick Heidfeld πήρε την τρίτη θέση, με πολύ μικρή διαφορά από τον Sam Bird. Ο Lucas di Grassi είχε ατύχημα, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία πέμπτος. Vergne, Prost, da Costa, Piquet και Chandhok συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

O αγώνας ξεκίνησε με τον Buemi να κρατά την πρώτη θέση, αλλά πλέον μπροστά από τον Heidfeld που πέρασε τον Alguersuari. Στον δεύτερο γύρο, ο di Grassi πέρασε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Bird, τον Vergne, τον da Costa και τον Prost. Αυτοί απάρτιζαν το πρώτο group στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Στον έβδομο από τους 35 γύρους, ο Lucas di Grassi πέρασε τον Jaime Alguersuari, ενώ λίγες στροφές αργότερα έκανε την κίνησή του και ο da Costa στον Vergne, που στέφθηκε με επιτυχία για τον Πορτογάλο. Στους επόμενους επτά γύρους δεν είδαμε ιδιαίτερη δράση μέχρι που ο di Grassi πέρασε τον Heidfeld, ενώ οι δύο οδηγοί της Virgin, Alguersuari και Bird εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος του Γερμανού λίγες στροφές πιο μετά.

Στον 17ο γύρο, ο Chandhok είδε την πίσω ανάρτησή του να καταρέει και να ακολουθεί ατύχημα. Ο Alguersuari, o Prost και o Vergne ακόμα μπήκαν αμέσως, ενώ ο Buemi, o di Grassi, ο da Costa, ο Bird, ο Heidfeld και οι υπόλοιποι ένα γύρο μετά, όταν επιβεβαιώθηκε η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα. Λόγω μιας ασυνεννοησίας, το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα για πέντε γύρους. Οι πρώτοι οκτώ οδηγοί μετά τα pitstop ήταν οι Buemi, di Grassi, Heidfeld, da Costa, Bird, Alguersuari, Prost και Vergne.

Οι γύροι μετά την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα ήταν δραματικοί. Αρχικά, ο Sebastien Buemi βγήκε εκτός αγώνα μετά από επαφή με τους τοίχους, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε στον τρίτο Sam Bird ποινή επειδή αγνόησε το κόκκινο φως στο τέλος του pitlane. Στον 27ο γύρο, ο Lucas di Grassi αντιμετώπισε πρόβλημα με την πίσω ανάρτησή του και βγήκε εκτός αγώνα, ενώ είχε πάρει την πρώτη θέση.

Αυτό άφησε τον Nick Heidfeld στην πρωτοπορία, με τον Antonio Felix da Costa δεύτερο και με μία μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση πίσω τους, μεταξύ των Alguersuari, Vergne, Prost, Abt και Piquet. Ο Vergne πέρασε, παρόλο που είχε επαφή με τον Alguersuari, αλλά στον τελευταίο γύρο βρέθηκε υπό την πίεση του Prost και έκανε λάθος χάνοντας την τρίτη θέση, ενώ ο Abt βγήκε εκτός αγώνα λόγω επαφής με τον Bird.

Στο μεταξύ, ο Heidfeld πήρε ποινή διέλευσης λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας στα pit χάνοντας τη νίκη, που αναπάντεχα κατέληξε στον Antonio Felix da Costa και την Amlin Aguri! Δεύτερος τελικά ήταν ο Νicolas Prost, με τον Piquet τρίτο. Ο Alguersuari, ο Senna, o Vergne, o Bird, o Duran, o Heidfeld και ο Servia συμπλήρωσαν τη δεκάδα σε ένα χαοτικό αγώνα.

PosDriverTeamGap
1Antonio Felix da CostaAguri48m52.100s
2Nicolas Proste.dams5.354s
3Nelsinho PiquetChina8.552s
4Jaime AlguersuariVirgin11.148s
5Bruno SennaMahindra11.535s
6Jean-Eric VergneAndretti13.319s
7Sam BirdVirgin13.617s
8Salvador DuranAguri14.724s
9Nick HeidfeldVenturi15.464s
10Oriol ServiaDragon19.334s
11Stephane SarrazinVenturi28.973s
12Ho-Pin TungChina37.858s
13Marco AndrettiAndretti1 Lap
14Daniel AbtAbt2 Laps
15Jerome D'AmbrosioDragon2 Laps
-Jarno TrulliTrulliRetirement
-Lucas di GrassiAbtRetirement
-Sebastien Buemie.damsRetirement
-Michela CerrutiTrulliRetirement
-Karun ChandhokMahindraRetirement