Ο di Grassi αποκλείστηκε μετά τον αγώνα της Γερμανίας, μετά από την απόφαση των αγωνοδικών λόγω αλλαγών που έγιναν από την Abt Formula E Team στο μονοθέσιο που κατασκεύασε η Spark. Οι αλλαγές που όρισαν οι κριτές ήταν οι εξής:

1. Οι ανεμοθώρακες των εμπρός τροχών (αριστερά και δεξιά) είχαν τροποποιηθεί με εσωτερικές μεταλλικές ενισχυτικές ράβδους.
2. Έξι από τις 8 τρύπες στην εμπρός πτέρυγα είχαν σφραγιστεί. Οι υπόλοιπες δύο τρύπες είχαν σπειροειδή εισδοχή και λοξότμηση.
3. Το εμπρός πτερύγιο και η προεξοχή τύπου Gurney είχαν μια επιπλέον ενδιάμεση στρώση και λοξότμηση.

Επειδή αυτές οι τρεις αλλαγές έγιναν από πρόθεση και θεωρούνται σοβαρή παράβαση ο di Grassi ακυρώθηκε από τον αγώνα και έχασε μία εμφατική νίκη στο Βερολίνο. H ομάδα του Lucas di Grassi, η Abt, είχε δικαίωμα έφεσης και παραδέχθηκε μπροστά στους αγωνοδίκες πως τα εξαρτήματα είχαν υποστεί διαφοροποιήσεις, ωστόσο αναφέρει πως δεν τις έκανε για να πάρει κάποιο πλεονέκτημα. Λίγο μετά την ανακοίνωση των αγωνοδικών της Formula E γνωστοποιήθηκε πως η ομάδα δεν θα ασκήσει έφεση, λόγω φιλοτιμίας σύμφωνα με την Abt.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός έκανε ένα tweet στο οποίο φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, γράφοντας:

Προσπαθούν να με κάνουν να πάρω αυτό το πρωτάθλημα με δύσκολο τρόπο. Μην ανησυχείτε, θα επιστρέψουμε και θα νικήσουμε τον Piquet και τον Buemi μέσα στην πίστα. Ακυρωθήκαμε για κάτι πολύ μικρό, που δεν έχει να κάνει με την απόδοση του μονοθεσίου.

O Sebastien Buemi απάντησε στον di Grassi, επίσης διαδικτυακά:

Άξιζες τη νίκη φίλε μου! Αλλά να μη ξεχνάς πως και οι υπόλοιποι είχαμε κακοτυχίες…

Mε αυτό τον τρόπο η πρώτη θέση καταλήγει στον Jerome d’ Ambrosio, με την Dragon και τον Βέλγο να παίρνουν την παρθενική τους νίκη. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ανεβαίνει ο Sebastien Buemi, μπροστά από τον teammate του d’ Ambrosio, Loic Duval.