Με τους Matsushita, Ghiotto, Albon, Rowland, King, Leclerc, Nato και Markelov στις πρώτες οκτώ θέσεις επρόκειτο να ξεκινήσει ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, όμως το μονοθέσιο του Ιάπωνα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και δεν μπόρεσε να εκκινήσει τον αγώνα από την pole.

H πρωτοπορία πέρασε στον teammate του για την πρώτη ευθεία, όμως ο Ghiotto ανέκτησε την πρώτη θέσει στην πρώτη στροφή. Ο Charles Leclerc ήταν στην τρίτη θέση, με τον Jordan King τέταρτο και τον Olver Rowland πέμπτο. Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του Norman Nato, αφού λόγω κλαταρίσματος χτύπησε ελαφρά τις μπαριέρες, βγήκε εκτός αγώνα και έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Artem Markelov ήταν έκτος και ξεκίνησε –προς έκπληξη όλων- με τη μαλακή γόμα, σε έναν αγώνα που θυμίζουμε πως δεν έχει pitstop.

Ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι μετά από δύο γύρους υπό καθεστώς SC. O Charles Leclerc έκανε μία εκπληκτική κίνηση για να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Albon, ενώ στη συνέχεια ο Ταϋλανδός έχασε αρκετές θέσεις. Πίσω από το Γάλλο βρέθηκε αρχικά ο Rowland, που πέρασε τον King, και στη συνέχεια ο Markelov με τη μαλακή γόμα.

Στην αρχή του ένατου γύρου, ο Leclerc πέρασε τον Ghiotto για την πρώτη θέση, με τον Ιταλό να δυσκολεύεται με τα ελαστικά του. O Markelov δεν άντεξε και έκανε pitstop, χάνοντας κάθε ευκαιρία για καλό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, ο Rowland έγινε ο επόμενος που πέρασε τον Ghiotto, με τον Fuoco να μην αργεί να κάνει την προσπάθειά του. O Leclerc άρχισε να κάνει γρήγορους χρόνους και προς έκπληξη όλων έκανε pitstop για μαλακή γόμα, βγαίνοντας στην 14η θέση με εννέα γύρους για το τέλος.

Στους πέντε τελευταίους γύρους, ο Ghiotto πέρασε τον Fuoco, με τον King και τον Latifi να ακολουθούν. Στο μεταξύ ο Leclerc εκμεταλλευόμενος τη διαφορά των ελαστικών κέρδισε έντεκα θέσεις σε έξι γύρους για να ανεβεί τρίτος. Με δύο γύρους για το τέλος, ο Rowland και ο Ghiotto έδιναν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση με τον Leclerc τέσσερα δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Ghiotto πέρασε, όμως ο Leclerc ερχόταν με τρομερό ρυθμό, πέρασε τον Rowland στην αρχή του τελευταίου γύρου. Η μάχη πλέον ήταν ανάμεσα στον Leclerc και τον Ghiotto, με τον Γάλλο να περνά και να κάνει το 13ο του προσπέρασμα σε εννέα γύρους για την πρώτη του νίκη! Ghiotto και Rowland συμπλήρωσαν το βάθρο, ο Latifi, o King, o de Vries, o Albon και ο Markelov ολοκλήρωσαν τη βαθμολογούμενη οκτάδα.