Το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Fiat, το 500 Hybrid, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά.

Στην πράξη πρόκειται για ένα βενζονοκίνητο 500 με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα ένας τρικύλινδρος κινητήρας ενός λίτρου συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και η συνολική ισχύς του συνόλου φτάνει τους 70 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει γρήγορη λειτουργία start-stop και υποβοήθηση κατά την επιτάχυνση. Επίσης επιτρέπει στον βενζινοκινητήρα να απενεργοποιείται σε ταχύτητες μικρότερες από 30χλμ/ω, με την μικροσκοπική μπαταρία των 11Ah να κρατάει όλα τα υποσυστήματα σε λειτουργία.

Αυτό που δεν παρέχει είναι κάποιο πλήρως ηλεκτροκίνητο mode, οπότε η ονομασία Hybrid είναι κάπως παραπλανητική. Η Fiat όμως υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά 20%, σε σχέση με τον 1.2 των 69 ίππων.

Σχεδιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στο γνώριμο και ιδιαίτερα αγαπητό μοντέλο, όμως για να ενισχύσει την πορεία του μοντέλου η Fiat λανσάρει μία ειδική έκδοση, τη Launch Edition, με πλούσιο εξοπλισμό και ένα αποκλειστικό χρώμα, το Dew Green, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Οι τιμές του Fiat 500 Hybrid ξεκινάνε από 13.800 ευρώ. Αυτή την περίοδο όμως “τρέχει” έκπτωση 1.000 ευρώ στην τιμή καταλόγου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το εντελώς νέο 500, με αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση, είναι προ των πυλών. Η παρουσίασή του αναμένεται αρχές Μαρτίου.