Όλοι θυμόμαστε ότι πριν μερικά χρόνια η Alfa Romeo είχε έρθει σε συμφωνία με τη Mazda, ώστε το τελευταίας γενιάς MX-5 να αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική Spider.

Στην πορεία όμως άλλαξε γνώμη, επιθυμώντας να προστατέψει την ταυτότητα της μιλανέζικης φίρμας, όμως η συμφωνία με τους Ιάπωνες δεν ακυρώθηκε και τον καρπό της θα τον βλέπαμε με τα σήματα της Fiat.

Βρετανικά μέσα επιβεβαιώνουν τώρα ότι η εκδοχή με τα σήματα της Fiat θα αναβιώνει το 124 Spider που πρωτοπαρουσιάστηκε τη δεκαετία του 60′.

fiat_124_spider_1969

Κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το MX-5, το roadster πιθανότατα να εφοδιάζεται με εκδόσεις του 1.4 MultiAir σε διάφορες ιπποδυνάμεις, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση των διακοσίων ίππων θα φορά τα σήματα της Abarth.

Η τελευταία μάλιστα ίσως λανσαριστεί με διαφορετική, πιο επιθετική σχεδίαση σαν αυτόνομο μοντέλο, με πιο “απόλυτο” προσανατολισμό.

Το project έχει ήδη μετατεθεί κάποιους μήνες σε σχέση με το αρχικό πλάνο, λόγω της απόρριψής τους από την Alfa Romeo και της ανάγκης να μετατραπεί σε Fiat, με την παρουσίαση πλέον να τοποθετείται στο 2016 για τις βασικές εκδόσεις και στο 2017 για το Abarth.