Με μία λιτή ανακοίνωση η Ferrari γνωστοποίησε ότι το συμβόλαιο του Kimi Raikkonen ανανεώθηκε για μία ακόμη χρονιά.

H Ferrari N.V. ανακοινώνει ότι η Scuderia Ferrari έχει ανανεώσει την τεχνική και αγωνιστική συμφωνία της με τον Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός οδηγός θα αγωνίζεται συνεπώς για την ομάδα του Maranello στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα Formula 1το 2018.

O Raikkonen προσελήφθη για πρώτη φορά από την ομάδα το 2007, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο εκείνης της χρονιάς, κόντρα στα φαβορί Alonso-Hamilton. Παραμένει ακόμα και σήμερα ο τελευταίος πρωταθλητής της Ferrari, ενώ έχει ίσως το πιο πολυάριθμο club θαυμαστών, κυρίως λόγω του “αντισυμβατικού” τρόπου συμπεριφοράς εκτός πίστας. Οι επιδόσεις του το 2008 και, κυρίως, το 2009 δεν ήταν οι αναμενόμενες, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκτός Formula 1 για δύο χρόνια.

Η επιστροφή του το 2012 με τη Lotus απέδειξε ότι ο Φινλανδός ήταν ακόμα σε θέση να κατακτήσει νίκες, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, και το 2014 τον βρήκε να επιστρέφει στη Scuderia, χωρίς από τότε να έχει βρεθεί σε θέση να απειλήσει σταθερά κάποιον από τους team-mate του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κατά καιρούς δημόσιο “ξεφώνισμα” από τον Maurizio Arrivabene, που ηγείται της ομάδας, είχε κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η σεζόν θα τελείωνε με αποχώρηση του Φινλανδού από τη Ferrari και την ενεργό δράση. Η θέση του βέβαια ήταν από τις πιο περιζήτητες στο grid, με τα ονόματα των πιθανών μνηστήρων να συμπεριλαμβάνουν εκείνα των Verstappen, Grosjean, Leclerc και… Hamilton.

Επόμενη συνέχεια στο σίριαλ “Ποιος θα αντικαταστήσει τον Raikkonen” στις οθόνες σας σε ένα χρόνο!