Ο Charles Leclerc πήρε μία συγκινητική pole position, μόλις τρεις μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του και έκανε το 4/4 τη φετινή σεζόν. Ο Nobuharu Matsushita, o Νicolas Latifi, o Nyck de Vries και ο Artem Markelov τον ακολούθησαν στο grid, σε έναν αγώνα που αναμεονόταν συναρπαστικός. Να σημειώσουμε πως ο Alexander Albon χάνει τους δύο αγώνες του Σαβ/κου λόγω τραυματισμού και τον αντικαθιστά ο Sergey Sirotkin.

O Matsushita έκανε κακή εκκίνηση και ο Leclerc έφυγε με άνεση στην πρώτη θέση. Ο Nicolas Latifi ήταν δεύτερος, με τον de Vries τρίτο και τον Antonio Fuoco τέταρτο από την έκτη θέση του grid, μπροστά από τον Matsushita. Κωμικοτραγικό ήταν το ξεκίνημα για τον Johnny Cecotto, που έμεινε στο grid από την έβδομη θέση, ξεκίνησε από το pitlane και είχε ατύχημα στη δεύτερη στροφή! Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα εξαιτίας του.

O Leclerc έκανε τέλεια επανεκκίνηση και διατήρησε την πρώτη θέση. Ο Nyck de Vries πέρασε τον Latifi για τη δεύτερη θέση. Στον έβδομο γύρο, ο Fuoco ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς στην κορυφή που έκαναν pitstop, αλλά στον γύρο εξόδου είχε ατύχημα με τον Canamasas και βγήκε εκτός αγώνα! Στους επόμενους δύο γύρους, οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν το pitstop τους αφού επέλεξαν τα πολύ μαλακά ελαστικά για το πρώτο stint.

Στον 13ο γύρο, ο Louis Deletraz είχε ατύχημα στη δεύτερη στροφή και έφερε εκ νέου στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση, ο Leclerc “έμπλεξε” με τον Luca Ghiotto που δεν είχε κάνει pitstop και είδε τον de Vries να τον πλησιάζει. Όμως, ένας γρήγορος γύρος από τον Μονεγάσκο έβγαλε τον de Vries εκτός DRS μέχρι τον 26ο γύρο, όταν ο Gelael έπεσε μόνος του στις μπαριέρες της στενής στροφής 8 και μπλόκαρε την πίστα! Ο Sirotkin και ο Malja έπεσαν επίσης στον τοίχο προσπαθώντας να τον αποφύγουν. Η κόκκινη σημαία βγήκε στην πίστα και ο αγώνας ολκληρώθηκε εκεί!

Ο Leclerc νίκησε με τον Nyck de Vries δεύτερο και τον Latifi τρίτο, για να έχουμε νεαρούς οδηγούς από τη Ferrari, τη McLaren και τη Renault στο βάθρο! Rowland, Μarkelov, Nato, King και Sette Camara ήταν στην πρώτη οκτάδα.