Εξαιρετικά οργισμένος με την Pirelli εμφανίστηκε ο Sebastian Vettel, μετά το τέλος του Grand Prix Βελγίου.

Στην ερώτηση της Lee McKenzie (BBC) για το αν η απόφαση να παρατείνει το δεύτερο stint του μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν λάθος, ο Γερμανός όχι απλά απάντησε αρνητικά, αλλά εξαπέλυσε επίθεση στην εταιρεία που προμηθεύει τις ομάδες με ελαστικά. Μάλιστα στο video των δηλώσεων ακούγονται και πολλά μπιπ:

Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα – αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί 200 μέτρα νωρίτερα, δεν θα στεκόμουν εδώ τώρα.

Απαράδεκτο. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Συνεχίζει να συμβαίνει και κανείς δε λέει τίποτα.

Δεν βγήκα έξω από την πίστα αλλά, εντελώς ξαφνικά, το ελαστικό εξερράγη. Απαράδεκτο.

Ο Vettel αναφέρθηκε και στο κλατάρισμα του Nico Rosberg στις ελεύθερες δοκιμές, προσθέτοντας ένα ακόμη σημείο στην επιχειρηματολογία του.

Ο Γερμανός προφανώς δεν είχε δει ακόμα το video της εγκατάλειψής του, αφού εύκολα θα διέκρινε ότι τα δύο περιστατικά είναι πολύ διαφορετικά: στην περίπτωση της Ferrari το πέρασμα από το κερμπ της Eau Rouge οδήγησε στην αποκόλληση του πέλματος του ήδη εξαιρετικά καταπονημένου ελαστικού.

Πάντως η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο Lauda ήταν σαφής στη δήλωσή του:

Είναι άδικος, η Pirelli είναι μαζί μας πολλά χρόνια. Είναι το ένα pitstop ασφαλής τρόπος να τερματίσεις τον αγώνα;

Εκ μέρους της Pirelli, o Paul Hembery απέφυγε να απαντήσει σε αντίστοιχο τόνο. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση όταν ένας πιλότος βρίσκεται μόλις ένα γύρο μακριά από το να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει. Σημαντικό είναι επίσης ότι απέφυγε να καταλογίσει στη Ferrari την ευθύνη:

Ήταν η μόνη ομάδα που το δοκίμασε, αν ο αγώνας διαρκούσε λιγότερο θα ήταν ιδιοφυές.

θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είχε δοθεί κάποια οδηγία σχετικά με το ότι η στρατηγική ενός pitstop θα ήταν ενδεχομένως επικίνδυνη.