Η προσπάθεια του Valentino Rossi να κατακτήσει το δέκατό του πρωτάθλημα στο MotoGP φαίνεται πως ολοκληρώνεται πρόωρα, αφού ο Ιταλός έσπασε το πόδι του σε μοτοσυκλέτα του endurance motocross το βράδυ της Πέμπτης.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που τραυματίζεται φέτος, αφού πριν από δύο μήνες είχε πάλι ατύχημα με παρόμοια μοτοσυκλέτα και αντιμετώπισε αρκετό πόνο στη θωρακική χώρα.

Αυτή τη φορά, η διάγνωση των γιατρών είναι πιο άσχημη, με το Rossi να έχει εκτοπισμένα κατάγματα. Tα κατάγματα είναι στην κνήμη και την περόνη του δεξιού ποδιού, στα οποία ο Rossi είχε τραυματιστεί το 2010 στο Mugello. Mετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Urbino.

H ανακοίνωση της Yamaha αναφέρει:

Μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης με μοτοσυκλέτα endurance motocross την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ο αναβάτης της Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi, διαγνώστηκε με εκτοπισμένα κατάγματα στην κνήμη και την περόνη του δεξιού ποδιού.

Ο 38χρονος Ιταλός θα χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό.

Θα υπάρξει νέο ιατρικό ανακοινωθέν το πρωί της Πέμπτης.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν ήρθε όντως το πρωί της Πέμπτης:

Xθες το βράδυ, ο Valentino Rossi της Movistar Yamaha MotoGP είχε επιτυχή επέμβαση στα εκτοπισμένα κατάγματα στην κνήμη και την περόνη του δεξιού ποδιού. Ο αστέρας του MotoGP νοσηλεύτηκε μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης με μοτοσυκλέτα endurance motocross.

Μετά από εξετάσεις στο “Ospedale Civile de Urbino”, όπου έγιναν οι αρχικές διαγνώσεις, ο Ιταλός μεταφέρθηκε στο “Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti”. Όταν έφτασε, χειρουργήθηκε ανάμεσα στις 2 και 3 το βράδυ από τον Dr. Raffaele Pascarella, διευθυντή του τμήματος Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, τα κατάγματα επιδιορθώθηκαν χωρίς επιπλοκές.

Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.

Ο Ιταλός αναμένεται να χάσει τους αγώνες στο Misano και την Aragon, με τη συμμετοχή του στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς να είναι αμφίρροπη. Eίναι τέταρτος στη βαθμολογία, 26 βαθμούς πίσω από τον Andrea Dovizioso.

Aρκετός κόσμος εύχεται τα καλύτερα στο Rossi, μεταξύ των οποίων και ο παλιός του αντίπαλος, Max Biaggi, που πριν μερικούς μήνες είχε ένα σοβαρό ατύχημα, επίσης σε motocross: