Η προοπτικές της PSA στην Κίνα είναι καλύτερες από ποτέ. Η ζήτηση της τοπικής αγοράς για πολυτελή προϊόντα με Γαλλικό αέρα έχει ωφελήσει τον όμιλο, που μέσω της θυγατρικής DS, επιδιώκει λανσάρει ακριβώς αυτό: Αυτοκίνητα που να εκφράζουν τις Γαλλικές αξίες και παραδόσεις σε σχεδιασμό και μόδα.

Αναλυτές προβάλουν τις πωλήσεις της φίρμας στις 110,583 μονάδες έως το 2018, σχεδόν τριπλάσιες δηλαδή από τις προβλεπόμενες φετινές της. Σημαίνει αυτό όμως ότι οι καθιερωμένοι (και) στην Κινέζικη αγορά Γερμανοί κατασκευαστές θα πρέπει να ανησυχούν;

Όχι ιδιαίτερα, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του Automotive News στη Γαλλία, Bruce Gain. Η Audi εκεί έχει ήδη καταγράψει 415,704 πωλήσεις το πρώτο εννιάμηνο του 2014, η BMW 335,863 και η Mercedes 203,485 στο αντίστοιχο διάστημα. Συγκριτικά οι πωλήσεις της DS είναι ψίχουλα.

Παρά το πρόσφατο λανσάρισμα του DS5 LS compact sedan και του DS 6WR crossover, οι πλούσιοι Κινέζοι θα συνεχίσουν πιθανότατα να προτιμούν τα, ακριβότερα, αυτοκίνητα της Γερμανικής τριπλέτας. Όμως στην (συνεχώς ανερχόμενη) αγορά μιας χώρας με πληθυσμό που μετριέται σε δισεκατομμύρια, υπάρχει και αντίστοιχα μεγάλο αγοραστικό κοινό και έτσι εκατομμύρια Κινέζων της μεσαίας τάξης θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μία έκθεση της DS.