Όλες οι ομάδες στο grid έκτος από την Μanor έχουν επιβεβαιώσει το οδηγικό τους δίδυμο για φέτος.

Η Manor με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να έχει 5 υποψήφιους οδηγούς για την ομάδα της. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται οι τρεις πιλότοι που τρέξανε το 2015 και οποίοι είναι οι, Roberto Merhi, Will Stevens και Alexander Rossi. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Μanor με την Mercedes-Benz για να την προμηθεύσει κινητήρες, η γερμανική εταιρία έχει προσπαθήσει να τοποθετήσει τον τρίτο οδηγό της Mercedes AMG Petronas, Pascal Wehrlein. Ο Γερμανός έχει πλέον το ρόλο του φαβορί για τη μια από τις δύο θέσεις στο cockpit της ομάδας, ενώ ο πέμπτος υποψήφιος οδηγός είναι ο Rio Haryanto, ο οποίος φέρεται να έχει από την χώρα του γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ χορηγίες, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το οικονομικό πακέτο θα ήταν μια σημαντική βοήθεια για την βρετανική ομάδα.

O Alexander Rossi πάντως παραμένει αισιόδοξος και πιστεύει ότι θα έχει ένα μονοθέσιο στα χέρια του για την φετινή χρονιά.

Εύχομαι να βρίσκομαι στο φετινό grid. Οι συζητήσεις γίνονται επί καθημερινής βάσεως και είμαστε σε καλό δρόμο.

Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν οι οδηγοί και οι φίλαθλοι της Manor μέχρι να ληφθεί μια απόφαση για το οδηγικό δίδυμο της ομάδας; Ο Rossi απαντά…

Οι τελικές αποφάσεις θα έρθουν λίγο πριν την Βαρκελώνη σε λίγες εβδομάδες. Εύχομαι σύντομα να έχουμε την συμφωνία. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με όσα έχω πετύχει το 2015 και ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι και τη νέα χρονιά .

Έτσι λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το δεύτερο cockpit θα μπορούσε να περάσει σε ένα εκ των Wehrlein ή Haryanto, λόγω των ισχυρών “μέσων”, με τους Merhi και Stevens να ελπίζουν σε κάποιο θαύμα για να μπορέσουν να βρίσκονται στην Αυστραλία έχοντας τη θέση του βασικού οδηγού.

Πάντως, η ομάδα της Manor φέτος είναι σίγουρα ένας πολύ πιο καλός και δελεαστικός προορισμός σε σχέση με πέρυσι, καθώς μετά την συμφωνία με την Mercedes-Benz, η ομάδα αρχίζει να γίνεται πιο δυνατή, ενώ και οι προσθήκες των Τομπάζη και Fry, έχουν ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες.