Ο Max Verstappen εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά, αφού κατά τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μεξικό κατάφερε να πλασαριστεί δεύτερος, μπροστά από τον Lewis Hamilton, και μάλιστα έχασε την ευκαιρία να πάρει την pole position για μόλις 86 χιλιοστά!

Παρ’ όλα αυτά η θέση του στο grid κινδύνευσε να χαθεί, καθώς οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το κατά πόσο ο Ολλανδός εμπόδισε τον Valtteri Bottas κατά την δική του προσπάθεια.

Αν και είναι αλήθεια ότι ο Bottas χρειάστηκε να αλλάξει απότομα κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγει τον Verstappen, με αποτέλεσμα να χαλάσει τη γραμμή του και να μπλοκάρει τους τροχούς του κατά την είσοδό του στην στροφή 13 που ακολουθούσε, ο πιλότος της Red Bull κινούταν εκτός αγωνιστικής γραμμής.

Δείτε πώς αιτιολόγησαν οι αγωνοδίκες την αθωωτική απόφαση:

Οι Κριτές εξέτασαν πολλαπλές γωνίες οπτικού υλικού και ραδιοκλήσεων προς το αυτοκίνητο 33, και άκουσε τον Max Verstappen, οδηγό του αυτοκινήτου 33, τον Valtteri Bottas, οδηγό του αυτοκινήτου 77 και εκπροσώπους των ομάδων.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 ξεκάθαρα γνώριζε από το team radio και χρησιμοποιώντας τους καθρέφτες του ότι το αυτοκίνητο 77 πλησίαζε βρισκόμενο σε γρήγορο γύρο. Μετακινήθηκε από την αγωνιστική γραμμή στην έξοδο της στροφής 12 για να αποφύγει την παρεμπόδιση του μονοθεσίου 77. Ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 μετακινήθηκε αργά από την αγωνιστική γραμμή, κάτι που θα μπορούσε να είχε επηρεάσει το αυτοκίνητο 77, αλλά οι Κριτές δεν θεωρούν αυτό παρεμπόδιση.

Νωρίτερα πάντως ο Verstappen είχε κάνει δηλώσεις που χαρακτήριζαν “ηλίθια” μια ενδεχόμενη ποινή, ενώ ο Bottas ισχυριζόταν ότι καταστράφηκε ο γύρος του.

Διαβάστε τις δηλώσεις και των δύο εδώ