Πριν λίγες εβδομάδες σας είχαμε μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο roadster της Fiat, που θα βασίζεται στο νέο Mazda MX-5.

Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, η Fiat θα αναβίωνε το όνομα 124 Spider για την δικιά της εκδοχή του μικρού ανοιχτού διθέσιου.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και ο CEO της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης.

Ο Marchionne ανέφερε ακόμη ότι το μοντέλο θα διατίθεται σε όλον τον κόσμο, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει σχετικά με τον όγκο της παραγωγής και τις ημερομηνίες λανσαρίσματος.

Διαβάστε ακόμη: Ο Marchionne ξέρει ποιος είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τη Fiat

Υπενθυμίζουμε ότι η σύναψη συνεργασίας με τη Mazda είχε γίνει με σκοπό να προκύψει αντικαταστάτης για την Alfa Romeo Spider. Στην πορεία όμως οι Μιλανέζοι άλλαξαν γνώμη και το project κληρονόμησε η Fiat.

Πέρα από το 124 Spider, το οποίο υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί εντός 2016, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα από το 2017 να διατεθεί και ισχυρότερη έκδοση με πιο επιθετικό χαρακτήρα στη σχεδίαση και το set up, με τα σήματα της Abarth.

Το διθέσιο θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το MX-5, και θα εφοδιάζεται κατά πάσα πιθανότητα με τον 1.4 MultiAir σε εκδοχές διαφορετικής απόδοσης.