Γνωστός από το πέρασμα του από την Formula 1, o Robert Kubica θα συμμετάσχει στο WEC και επιστρέφει σε αγώνες πίστας. Μετά το ατύχημα του το 2011, ο Πολωνός δεν μπόρεσε να επιστρέψει σύντομα στην F1, μιας και το χέρι του δεν άντεχε τις δυνάμεις που ασκεί ένα μονοθέσιο της.

Ο Πολωνός έκανε την απόπειρά του στο WRC, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ο Kubica φέτος θα συμμετάσχει στο WEC με την ιδιωτική ομάδα της ByKolles με πρωτότυπα της LMP1. Το σασί της ομάδας είναι το CLM P1/01 Nismo. Ο Πολωνός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως οδηγός της μόνης ιδιωτικής ομάδας στην LMP1:

Μετά το πέρασμα μου από το WRC, έψαξα κάτι που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην Formula 1. Αυτό ακριβώς βρήκα στην κατηγορία LMP1. Στο τέλος της περσινής σεζόν του WEC, έκανα τους πρώτους μου γύρους σε πρωτότυπο LMP1 και ένιωσα άνετα πολύ γρήγορα, αφού ήμουν σε θέση να ανεβάσω γρήγορα και σταθερά τον ρυθμό μου. Με την μεγάλη εμπειρία που έχω, είμαι σίγουρος πως θα μπορώ να ανεβάσω κι άλλο την απόδοσή μου. Είμαι έτοιμος και ήδη ανυπομονώ για τις επίσημες δοκιμές στη Monza, αλλά και στην εκκίνηση της χρονιάς στο Silverstone. Κατά την διάρκεια της σεζόν, η ByKolles Racing θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της. Το WEC είναι ένα είδος αγώνων σε πίστες που γνωρίζω πολύ καλά από την Formula 1. Η εξαίρεση είναι το Le Mans. Έχω ακούσει τόσα καλά πράγματα για το event στο Circuit de la Sarthe. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την πρώτη μου εκκίνηση στις 24 ώρες του Le Mans.

Δίπλα στον Robert Kubica θα είναι ο Βρετανός, Oliver Webb. Μίλησε και εκείνος για την συνέχεια της καριέρας του με την ByKolles Racing, αλλά και για την συνεργασία του με τον Robert Kubica.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στo FIA WEC με LMP1, μαζί με την ByKolles Racing και ένα σπουδαίο οδηγό της F1, τον Robert Kubica. Είναι εξαιρετικό που θα έχουμε και κινητήρες Nismo από εδώ και στο εξής. Τη φετινή σεζόν πρέπει να συνηθίσουμε το νέο κινητήρα μας και να κάνουμε προόδους σε διάφορα άλλα πράγματα. Το να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Le Mans, με τον Robert δίπλα μας είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.