Θα μπορούσε να ήταν και ταινία στο Hollywood, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Robert Kubica ανακοινώθηκε από τη Williams για το 2019, πλάι στον George Russell. Ο Πολωνός θα αντικαταστήσει τον Sergey Sirotkin. Παρ’όλα αυτά η ανακοίνωση δεν ήταν αναμενόμενη και προκάλεσε έκπληξη στο κοινό, καθώς ο Πολωνός θα πάρει μια δεύτερη ευκαιρία που τόσον καιρό αναζήτα. Ο Kubica, αν δεν έπαιρνε την ευκαιρία από τη Williams, θα έπαιρνε από τη Ferrari ως πιλότος προσομοιωτή. Ο Robert είναι πολύ χαρούμενος που θα πάρει την ευκαιρία του από τη Williams:

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν κατά τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου τα τελευταία χρόνια . Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι για να επιστρέψουμε στο grid της Formula 1, αλλά αυτό που φαινόταν σχεδόν αδύνατο τώρα αρχίζει να μοιάζει δυνατό, καθώς είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να πω ότι θα είμαι στο grid της Formula 1 το 2019. Σίγουρα, ήταν ένας μακρύς δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά καθώς αυτή η πρόκληση τελειώνει τώρα με αυτή την ανακοίνωση, μια νέα πρόκληση αρχίζει με την Williams και είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, τόσο ο George όσο και εγώ θα δουλέψουμε μαζί για να προσπαθήσουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα να βρεθεί σε καλύτερη φόρμα για να προχωρήσει περαιτέρω προς τα πάνω στο grid. Αυτό το έτος ήταν δύσκολο, αλλά έμαθα πολλά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sir Frank Williams και την Claire Williams για αυτή την ευκαιρία. Η επιστροφή στο grid της F1 την επόμενη σεζόν θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής μου και είμαι βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά και δέσμευση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να επιτύχει καλά πράγματα μαζί. Σας ευχαριστώ και πάλι, όλους όσοι με υποστήριξαν και πίστεψαν σε μένα. Θα επιστρέψω τελικά στο grid πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου F1 και ανυπομονώ.

Τον ενθουσιασμό της δεν έκρυψε και η Claire Williams για αυτή την συνεργασία, που βγάζει το τελευταίο άσο από το μανίκι της για βάλει την Williams και πάλι στο δρόμο της επιτυχίας:

Χαίρομαι που ανακοινώνω ότι ο Robert θα αναλάβει τον ρόλο του επίσημου οδηγού και θα συνεργαστεί με τον George το 2019. Όλοι μας στη Williams έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ από αυτό που έχει επιτύχει και το δείχνει η μεγάλη πίστη στη δύναμη του χαρακτήρα και η αποφασιστικότητά του να επιστρέψει στη Formula 1. Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, η δέσμευσή του στην ομάδα και η δουλειά που έχει βάλει είναι σταθερή και έχει γίνει ένα καθιερωμένο και πολύ σεβαστό μέλος της ομάδας Williams. Έχει ένα επίπεδο αποφασιστικότητας που είναι αξιοσημείωτο και πραγματικά ενσωματώνει το αγωνιστικό πνεύμα της Williams. Είμαι επίσης ενθουσιασμένη που έχω ένα μείγμα νεανικότητας και εμπειρίας για να μας οδηγήσει στο 2019 και προσβλέπουμε να δούμε τι μπορούν να επιτύχουν στην πίστα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Lance Stroll και τον Sergey για τη σκληρή δουλειά τους σε μια δύσκολη εποχή. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες.

Και έτσι ο Kubica, μετά από έναν μεγάλο αγώνα δρόμου, μετά το σοβαρό ατύχημά του, επιστρέφει στην F1 με μια μεγάλη πρόκληση να τον περιμένει.