Ο Antonio Giovinazzi θα πάρει την ευκαιρία να λάβει μέρος στην πρώτη του πλήρη σεζόν στη Formula 1, αντικαθιστώντας το Marcus Ericsson στη Sauber! Ως εκ τούτου, ο Ιταλός θα αγωνιστεί πλάι στον Kimi Raikkonen, ενώ ο Marcus Ericsson θα μείνει στην ομάδα, καθώς θα γίνει ο τρίτος πιλότος της Alfa Romeo Sauber για το 2019. Ο Giovinazzo πέρυσι αντικατέστησε τον Pascal Wehrlein στους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν, μετά από τραυματισμό του Γερμανού. Στην Αυστραλία τερμάτισε δωδέκατος, ενώ στον αγώνα της Κίνας εγκατέλειψε μετά από ένα ατύχημα. Από τότε, έχει καλύψει μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων σε δοκιμές τόσο για τη Ferrari, όσο και για τη Sauber.

H ανακοίνωση της Sauber για τη νέα προσθήκη στην ομάδα αναφέρει:

Η απόφαση να επιλεχθεί ο Antonio Giovinazzi έχει τη δική της σημασία στο πλαίσιο του έργου που περιλαμβάνει τη φετινή επιστροφή της Alfa Romeo στην κορυφή των μηχανοκίνητων αθλημάτων, μετά από μια παύση πάνω των 30 ετών. Η συνάντηση της Alfa Romeo και του Ιταλού οδηγού ήταν φυσική, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τον ισχυρό δεσμό μεταξύ του Giovinazzi και της εταιρείας από μικρή ηλικία και αποτελεί πηγή εθνικής υπερηφάνειας δεδομένου ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αγωνίστηκε ένας Ιταλός οδηγός στη Φόρμουλα 1.

Ο Antonio Giovinazzi έκανε τις πρώτες δηλώσεις ως επίσημος οδηγός της Alfa Romeo Sauber F1 Team:

Πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και είναι μεγάλη χαρά να έχω την ευκαιρία να τρέξω για αυτή την ομάδα. Ως Ιταλός, είναι μεγάλη τιμή για μένα να αντιπροσωπεύσω μία εταιρεία τόσο εμβληματική και επιτυχημένη στο άθλημά μας, όπως η Alfa Romeo. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Scuderia Ferrari και την Alfa Romeo Sauber F1 για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω να εργάζομαι για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων.

Ο Antonio Giovinazzi θα είναι ο πρώτος Ιταλός οδηγός που θα τρέξει ολόκληρη σεζόν μετά από τους Jarno Trulli και Vitantonio Liuzzi, που αγώνιστηκαν με τις Caterham και HRT αντίστοιχα το 2011. Αυτή  η απουσία Ιταλού πιλότου είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, καθώς από το 1950 μέχρι το 2011, μόνο το 1969 δεν υπήρχε τουλάχιστον ένας Ιταλός οδηγός. Ο Giovinazzi θα είναι ο πέμπτος Ιταλός πιλότος που θα τρέξει για τη Sauber, μετά τους Andrea de Cesaris, Nicola Larini, Gianni Morbidelli και Giancarlo Fisichella.