Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα αυτό που πολύς κόσμος θεωρούσε δεδομένο. Lewis Hamilton και Mercedes μένουν μαζί μέχρι και το 2020.

Μετά από πρωινά “teasers” από τον Hamilton και τη Mercedes μέσω social media, ήρθε και η τυπική ανακοίνωση. Η επέκταση του συμβολαίου είναι για τις χρονιές 2019 και 2020, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για αργότερα. Οι αλλαγές στους κανονισμούς και τα μέτρα περιορισμού κόστους ενδέχεται να ανατρέψουν πολλά στους συσχετισμούς δυνάμεων. Επίσης, το συμβόλαιο-κλειδί για το μεταγραφικό παζάρι της F1, δηλαδή του Vettel με τη Ferrari, λήγει το 2020.

Toto Wolff και Lewis Hamilton τόνισαν σε δηλώσεις τη δέσμευσή τους σε αυτή την πετυχημένη σχέση. Όπως εξήγηαν, η υπογραφή ήταν σχεδόν τυπικό ζήτημα.

Με τη Mercedes ο Lewis έχει κερδίσει 3 παγκόσμια πρωταθλήματα και 44 αγώνες, διανύοντας την όγδοη σεζόν στα ασημί βέλη.

Lewis Hamilton:

“Είμαι μέλος της αγωνιστικής οικογένειας της Mercedes εδώ και 20 χρόνια και δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένος μέσα σε μια ομάδα απ΄ό,τι είμαι τώρα. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος τόσο μέσα όσο κι εκτός πίστας και ανυπομονώ να κερδίσω περισσότερα στο μέλλον και να ρίξω ακόμα περισσότερο φως στο τριάκτινο αστέρι. Είμαι πεπεισμένος ότι η Mercedes είναι το σωστό μέρος για να βρίσκεσαι τα επόμενα χρόνια.”

Toto Wolff:

“Υπογράψαμε τα τελικά χαρτιά αυτή την εβδομάδα και δεν θέλαμε να κρατήσουμε τον κόσμο στην αναμονή! Δεν υπάρχουν πολλά για τον Lewis σαν οδηγό Formula 1 που να μην έχουν ειπωθεί ήδη – είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και το ιστορικό του στην πίστα μιλάει από μόνο του. Αλλά αυτό που απολαμβάνω περισσότερο απ’όλα δουλεύοντας μαζί του είναι να γνωρίζω τον άνθρωπο μέσα από το αγωνιστικό κράνος: την αδυσώπητη τάση του για αυτοβελτίωση, τη συναισθηματική του ευφυΐα σαν μέλος ομάδας και την αφοσίωση σε αυτούς που βρίσκονται γύρω του.

Η Mercedes έχει γίνει το σπίτι του Lewis στη Formula 1 και η ιστορία του έχει συνδεθεί για πάντα με το ασημί και πράσινο της Mercedes-AMG Petronas. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε ορισμένες ακόμα τρομερές σελίδες στην ιστορία μας μαζί στο μέλλον.”