Ο Kimi Raikkonen επιστρέφει εκεί που όλα ξεκίνησαν το 2001: στην Alfa Romeo Sauber F1 Team. Ο πρωταθλητής του 2007 μετά την πενταετή πορεία του στην Ferrari θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα και θα επιστρέψει στο Hinwil. Η Ferrari είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον Charles Leclerc και έτσι δεν υπήρχε κενή θέση για τον Φιλανδό οδηγό της Scuderia. Πλέον θα επιστρέψει στην ομάδα που ξεκίνησε η καριέρα του στην F1 και θα βρίσκεται εκεί μέχρι και το 2020.

Οι πρώτες δηλώσεις του Frederic Vasseur δείχνουν τη χαρά για αυτή τη νέα συνεργασία:

Η εξασφάλιση του Kimi Raikkonen ως οδηγού μας, αποτελεί σημαντικό μέρος του πρότζεκτ μας και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας να προχωρήσουμε ως ομάδα. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και η πολυετής εμπειρία του Kimi στη Formula 1, όχι μόνο θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του μονοθέσιου μας, αλλά θα προωθήσουν την ανάπτυξη ολόκληρης της ομάδας. Μαζί ξεκινάμε την εποχή του 2019 με μια ισχυρή βάση, η οποία θα καθοδηγείται από την αποφασιστικότητά μας να αγωνιζόμαστε για αποτελέσματα που μετράνε. “

Από την άλλη ο Kimi Raikkonen ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram από το Grand Prix της Αυστραλίας το 2001 πανηγυρίζοντας το πρώτο του βαθμό στην F1 και γράφει για τη νέα αυτή συνεργασία:

Μαντέψτε ποιος επέστρεψε! Τα επόμενα δυο χρόνια με βρίσκουν στη Sauber F1 Team. Νιώθω αρκετά καλά, να επιστρέφω εκεί από όπου όλα ξεκίνησαν.

Ο Κimi Raikkonen έχει τρέξει σε 285 αγώνες, έχει πανηγυρίσει 20 νίκες, 18 pole position, 46 ταχύτερους γύρους, 100 βάθρα και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2007 με την Scuderia Ferrari.